2021-08-12 115 瀏覽
深水涉因為憑住舖位多租金平(相比旺區🤭)嘅因素成為Café餐廳嘅集中地,今日我哋就嚟到深水埗嘅「Minimal 迷你毛」,試試佢有冇過人之處啦!😋我哋今次叫咗兩款甜品🍨+一杯飲品🥤第一款係最多人推薦嘅「薄脆拿破崙」😝,令到我哋喜出望外竟然係配菜雲呢拿焙茶味雪糕😜,首先焙茶味好特出又唔太甜,而且佢哋竟然係雪糕表樣加上💥爆炸糖粒粒💥🍦,令到口感非常奇妙,值得一讚👍。但就算配角咁出色都代替唔到主角🤗,食拿破崙第一個感覺就係新鮮出爐嘅薄脆口感非常鬆脆💫,之後就被濃濃嘅榛子味道充斥於口腔,因為重點在於加咗原粒新鮮榛子&吉士醬及榛子醬,吉士醬不只喺襯托,而且更帶動到榛子味道更加飽滿,每一啖都令到人食到停唔到口🤤。(🧒🏻!!必食!!👧🏻)第二款上檯嘅係「Tiramisu意大利芝士蛋糕」☕, 忌廉表面灑滿朱古力粉,中間有一個咖啡味蛋糕底, 聞到嘅咖啡味明顯,味道香甜,不過食落咖啡味並不明顯,作為Tiramisu不太合格,但作為芝士蛋糕算唔錯😉。(建議大家上檯後要盡快食用,免得忌廉融化😝)最後我哋叫咗一杯「火龍果乳酪」🥤😊,紫紫💜紅紅❤嘅外觀本身就好吸引,加埋火龍果肉嘅鮮果甜香&輕微酸酸嘅乳酪,健康又開

我哋今次叫咗兩款甜品🍨+一杯飲品🥤
薄脆拿破崙

意大利芝士蛋糕

最後我哋叫咗一杯「火龍果乳酪」🥤😊,紫紫💜紅紅❤嘅外觀本身就好吸引,加埋火龍果肉嘅鮮果甜香&輕微酸酸嘅乳酪,健康又開胃。😋
火龍果乳酪
2021-08-07