2025-02-05
朋友介紹之下先知原來將軍澳天晉滙地下有間性價比咁高嘅西餐廳🍽️餐廳好有格調 好啱朋友聚會 靜靜地傾吓偈👍🏻 店員安排卡位俾我地 梳化好闊落舒服🛋️我地就order 左個二人套餐 唔洗揀咁多嘢🤭全部食物擺盤都好精緻 睇得出廚師既用心✨當日餐湯係甘筍湯加麵包🥖外脆內軟 跟左個酸酸地既沙律醬 同麵包好夾沙律菜已帶啲調味再配上香橙同西柚一齊食 好清新開胃🥗前菜係炸蟹肉球伴虎蝦肉沙律🦀蟹餅煎得岩岩好 咬落去好多蟹肉 真材實料主菜有黑松露牛肝菌Risotto🥘香濃既黑松露燴飯 飯粒粒粒分明 上面加左啲一片片芝士🧀食落去冇咁膩 食完一啖都keep住想食落去😋壓軸出場🌟穀飼澳洲肉眼扒拼波士頓龍蝦尾🦞牛扒大概七成🥩好大份而且厚實多汁 肉味濃郁 配菜一啲都唔失色 有大大嚿鮑茹 車厘茄翠玉瓜🍄🟫配埋忌廉千層薯 大滿足龍蝦好香牛油味🧈肉質新鮮彈牙 而且已經將個肉起咗出嚟 食落去都好方便 好細心既位🥹最後仲有兩大杯沙冰:椰子沙冰🥥椰奶香味十足藍莓香蕉沙冰🫐 特別既水果配搭 又幾好飲📍 Chef's Stage Kitchen (將軍澳)將軍澳唐俊街12號天晉匯地下G03號舖
沙律菜已帶啲調味再配上香橙同西柚一齊食 好清新開胃🥗
最後仲有兩大杯沙冰:
椰子沙冰🥥椰奶香味十足
藍莓香蕉沙冰🫐 特別既水果配搭 又幾好飲
📍 Chef's Stage Kitchen (將軍澳)
將軍澳唐俊街12號天晉匯地下G03號舖