2019-08-27 548 瀏覽
一年都唔入一次黃竹坑嘅我,今年第一次入去就俾朋友拉去試呢間小店。估唔到幾好食喎,好有驚喜!而家變咗係朋友嘅開工飯堂之選~可惜只有外賣自取,希望遲啲可以堂食啦!我嗌左:豬軟骨大根丼飯豬軟骨非常入味但唔會過咸,骨嘅部位係淋得黎有微微咬口,唔會食到漿住個口,食完唔會好濟,好味!朋友1嗌左:三角牛飯呢個不得了!好有牛味好軟淋好juicy!! 下次好想自己嗌番個,為左呢個絕對可以入多次黃竹坑搵朋友食飯朋友2就嗌左:咖喱吉列豬扒飯 (冇影相)呢個又係超好味,豬扒炸完仲好juicy,又唔乾柴,炸粉又唔會過厚,個人覺得仲好食過世貿間x吉感覺呢間野好似幾有心思,整完個飯會灑上蔥花同芝麻,賣相不錯...呀!另外我地仲加左$5日式炒菜(又係冇影相),呢個要讚一讚,5蚊雞嘅菜一啲都唔兒戲囉!又椰菜又冬菇又粟米仔咁,仲要有鑊氣!估唔到咁足料朋友加左隻$5溫泉蛋,就是溫泉蛋一隻,呢個我就唔識評論啦而家有心思嘅小店唔多了,遇到就要上黎讚吓支持吓,唔想食黎食去都係連鎖集團呀

我嗌左:豬軟骨大根丼飯

朋友1嗌左:三角牛飯

朋友2就嗌左:咖喱吉列豬扒飯 (冇影相)

朋友加左隻$5溫泉蛋,就是溫泉蛋一隻,呢個我就唔識評論啦

豬軟骨大根飯