2024-12-29
首先講吓呢度嘅環境 樓底好高裝修感覺好摩登 仲有棵真嘅聖誕樹 好有氣派每位員工都好熱情 好喜歡同客人交流互動仲有嘅細心位係 天氣咁凍嘅時候餐廳有為食客着想 係有提供暖水㗎一場嚟到當然要食Tasting Menu啦可以食到餐廳別出心裁嘅菜式❣️伊比利亞火腿48個月頂部覆蓋份量好慷慨嘅火腿 火腿夠晒鹹香 配搭新鮮烘烤嘅迷迭香意大利麵包食 非常配合❣️布拉塔流心水牛芝士水牛芝士好幼滑 配上我最愛嘅basil 橄欖油食落有好清新嘅感覺 夾埋好香口嘅榛子碎食 又有另一番滋味❣️吞拿魚蛋黃醬泡沫用一個雞蛋造型嘅器皿盛載 打卡一流吞拿魚醬來自意大利 搭配酸豆打成foam再配上粒粒飽滿嘅三文魚子 冇諗過吞拿魚醬都可以化腐朽為神奇❣️吞拿魚韃靼鮮味嘅吞拿魚蓉配檸檬西柚味醂汁份量十足 檸檬西柚汁食落好清新仲有啲薄脆米片 口感豐富❣️西班牙甜青椒用特級初榨橄欖油炸 夠晒健康❣️特色黑松露意大利細麵雞蛋細麵好掛汁 搭配刨絲帕馬森芝士仲有份量豐富嘅新鮮黑松露片 好美味❣️安格斯牛面肉燴飯本身嘅menu係牛肝菌和帕瑪森芝士燴飯但因為餐廳有問我們有冇食物敏感朋友對洋蔥過敏 原先嘅飯底係有洋蔥成份餐廳便轉成南瓜燴飯 食落好清甜牛面
裝修感覺好摩登 仲有棵真嘅聖誕樹 好有氣派
手指餅浸咗espresso
配上好smooth嘅mascarpone cheese
食落感覺好moist Valrhona可可粉好醇厚
❣️塔丁蘋果塔
呢味甜品超級邪惡 蘋果塔完全被焦糖奶油覆蓋 重點當然係蘋果焗到好腍 配埋雲尼拿雪糕食 緩和咗焦糖嘅甜味 雲呢拿雪糕真係有雲呢拿籽㗎