2012-10-15 139 瀏覽
因兒子喜歡食牛扒, 本想去隔離另一間新店試試, 奈何要等一小時, 結果選擇了燒扒屋。老闆娘話如未人齊就只可hold 五分鐘, 其實3位已到了2位, 我感覺並不良好。我媽媽點了一個燴羊膝配意粉, 雖份量足夠, 但羊膝勁咸兼老。我同兒子點了七味粉燒牛扒, 服務員無詢問過我要幾成熟, 兒子話算啦咁平, 其實唔平的都要$60-$70, 當牛扒上枱啦, 牛扒勁燶, 多油, 切開後發覺全熟, 勁靱, 向老闆娘查詢, 她說因落了七味粉煎要全熟的, 她有問我是否要更換, 但我怕會被「加料」。我食牛扒咁耐都從未聽聞過, 我平如大家樂、金鳳貴至二仟元一塊既和牛都食過, 有生之年從未食過一間食物質素咁差劣既餐廳, 此燒扒屋我會永不錄用, 除非有所改善才作考慮, 極度失望。
2012-10-13