🍴tartare de boeuf嚟到見到基本上每一枱都會嗌呢個牛肉他他🐂,第一啖食覺得好驚喜😍,食落無乜筋,加埋唔同配料嘅味道配搭,味道好豐富,蛋黃亦令成個口感更加嫩滑🤤🤤🤤,一般牛肉他他都會配埋薯條或都toast,但呢個就咁單食味道都好足夠👍🏻如果想加薯條就要叫多個side dishes🍴 Terrine de foie grasBookmark左呢間餐廳好耐,其中一個最期待嘅菜式就係呢碟鴨肝醬🦆,餐廳一啲都唔吝嗇,一見到兩塊大大舊嘅鴨肝醬上枱真係即刻心心眼😍😍,佢嘅質地比較硬身,但食落係好滑同好濃味🤤,一啲都唔羶唔腥,夾埋麵包食或者就咁食都好好味👍🏻,加埋隔離嘅藍莓醬又係另一個層次,成個感覺會好refreshing同埋好解膩☺️我簡直覺得呢個係餐廳嘅必食菜式😆😆😆👍🏻👍🏻👍🏻!已經好掛住又想再食了🤣🍴Cuisse De Canard主菜就叫咗喺法國🇫🇷都係其中一道都好出名嘅菜式🦆油封鴨🍗試一試,首先個外皮好脆同埋係充滿油香嘅,鴨肉質地超級淋,但略嫌唔夠入味同唔夠juicy🤏🏻,碟上都有搭配兩款果醬🫐俾你一齊食去解油膩,鴨肉同果醬一向都係好match🥴,我個人都幾鍾意呢個配搭🤣😌🍴C

🍴tartare de boeuf

🍴 Terrine de foie gras

🍴Cuisse De Canard

🍴Crème Brûlée Fruit De La Passion

熱情果嘅焦糖布甸🍮!佢用熱情果做個盛器🥥,望落已經覺得好特別,第一啖食超濃郁熱情果味😍,食落都會食到淡淡嘅雲呢拿香味,成個感覺好流質,有別於一般嘅焦糖布甸,偏甜😂,如果你係話螞蟻人嘅話呢個一定要試🤣🤣🤣