好耐無食日本風味嘅拉麵,朋友提議話天后有一間金鶴拉麵,聽落唔錯,於是我哋就去試吓啦。呢間拉麵店位於天后炮台山蜆殼街,交通方便,地段唔錯,環境舒適,服務態度都好好。我哋叫咗以下幾款食物:.🍲瀨戶內海牡蠣湯拉麵配生蠔黃金燒$198期間限定~呢款拉麵以蠔湯為基底,濃郁蠔味。配上兩隻焗蠔,鮮美可口🦪焗蠔即叫即整,同沙律醬一齊燒,酸酸甜甜好開胃😍.🍜極濃雞白湯拉麵 $138呢個拉麵嘅湯底濃郁香濃,用雞肉熬成,口感順滑細膩。配料包括炸牛蒡、糖心蛋半隻、雞肉同豚肉片。牛蒡炸得香脆,糖心蛋濃郁可口,雞肉鮮嫩,白雞湯比豬骨湯拉麵湯底稠杰,拉麵好掛湯,好快就將湯汁飲晒🤣呢碗拉麵味道非常滿意。.🍗鹽燒雞中翼 (2串)$48雞翼燒得金黃酥脆,表面乾身,帶出雞肉嘅香味。兩串份量適中,作為小食或前菜都啱啱好。鹽燒雞中翼簡單又美味,係食完拉麵後嘅絕佳選擇。.整體而言,呢間金鶴拉麵喺天后區真係一間好選擇,價錢公道,食物質素高,環境舒適,服務好!👍
🍲瀨戶內海牡蠣湯拉麵配生蠔黃金燒$198
🍜極濃雞白湯拉麵 $138