2018-01-03
大家好好耐無見,身為毒L,入冬後木嘴寫食評既動力少左好多。大家可以想像到,喺寒冬得返11,2度既時候仲要叫個毒L喺被竇度伸隻手出黎打食評係一件幾咁唔人道既事。不過今次食左間正野,再加上天氣又回暖返唔少,大蛇始終都有出黎屙尿既一日,點都要同大家分享下。呢間野朋友建議既,對食物無乜要求既我自然say yes。不過佢晚市得6:00-8:30同埋8:30-11:00,放得工黎到只好揀8:30果場,又搞到我以玩完饑饉30既狀態入去。唔好睇佢有2個半鐘好長咁,其實行程勁緊密食到最後先岩岩好完。首先有7款時令海鮮比你打左先,有張紙寫晒次序同要打幾耐,唔洗驚唔識點打。蟹幾新鮮鮑魚多寶魚唔好意思,因為用手食到好污糟,所以無影到其他海鮮,有蜆、蝦、花甲等等,全部都幾新鮮好食。之後就落下南瓜同芋頭熬下個湯底,然後就落自選5種火鍋配料。d侍應都好細心,見你d海鮮差唔多食完就會自動上埋火鍋配料。我地揀左豬腩片,豬肉丸,午餐肉,雞件同花枝丸。咁就唔係任食既,但佢比既份量包你食得飽。最後落埋粥底,一個鮮味既粥就完成啦!最後好令人驚嘆既係埋單每人只需要210幾蚊,仲要我地5個人夾埋都叫左幾支啤酒,仲食左咁多海鮮。身為
蟹幾新鮮
鮑魚
多寶魚
最後落埋粥底,一個鮮味既粥就完成啦!
最後好令人驚嘆既係埋單每人只需要210幾蚊,仲要我地5個人夾埋都叫左幾支啤酒,仲食左咁多海鮮。身為玻璃肚代言人,其實一路食一路都驚食完之後有排屙,始終一次過食咁多海鮮,出事既機率大過阿媽係女人既機率。但係,木嘴食完呢餐係無 肚 痛 嫁!簡直係震驚三億人既真相!各位玻璃肚既朋友可以安心黎食啦!