2024-08-25 189 瀏覽
🏠屯門係某一個轉角,有間木玥巷——台式餐廳,以木材🪵為主調,感覺好Warm☀️🌸餐廳限定食物之一係「櫻花蝦鰻魚炒飯」。呢道菜有鰻魚&炒蛋,鰻魚外層焦黃而內裡軟糯,同金燦燦嘅炒蛋完美融合。仲加咗香口嘅櫻花蝦&紫菜,口感層次豐富😋另一道必點嘅菜品係「蟹肉明太子炒新竹米粉」,色澤鮮艷。粒粒明太子包裹著彈牙嘅新竹米粉,搭配鮮甜嘅蟹肉、雞蛋&各式蔬菜,煙燻味&鍋氣十足,讓人垂涎欲滴。🍲「台式炸物拼盤」都好值得食架,集合咗花枝丸、地瓜條、甜不辣&雞翅等四款著名台式小吃。每種炸物都有自己獨特嘅風味,酥脆可口🤪🍹🍸台灣美食當然唔少得特色飲品,如「木玥招牌水果茶」&「木玥黃金水果茶」& 「蘋果西打益方多」,讓人係品嘗台灣小吃嘅同時,都能感受到台灣獨特嘅飲品文化🇹🇼@wooderful.restaurant📍地址: 屯門井財街7號力生大廈地下4-5號舖

@wooderful.restaurant
📍地址: 屯門井財街7號力生大廈地下4-5號舖