2023-11-25
朋友提到不如去酒店食特色黎巴嫩菜,雖然要去到東涌,但仍然推介俾大家👍🏻👍🏻經過見到裝修好有格調,而環境比較昏暗,最啱情侶靜靜地嘆吓美食,職員主要都係外籍人士,但佢哋都會好主動向你介紹特色菜,服務態度不俗。首先餐前小食 我哋嗌咗鷹嘴豆蓉拼盤,配合埋麵包一齊食,四款唔同口味 分別係紅菜頭/松露/番茜醃菜/原味鷹嘴豆蓉,整體配合幾好👍🏻 口感好滑。而主食叫咗慢煮羊肩肉飯,佢同坊間煮法有啲唔同,好香煙燻味,超級香口,配合乳酪醬,風味十足。另一個主菜—魔鬼魚蜆肉配檸檬牛油汁,調味啱啱好,魚嘅肉質好結實,以外皮烤得好香脆,蜆肉又滑嫩🥰近來食過幾高質西餐主菜。同朋友仲叫咗Godiva 朱古力棉花糖cocktail 、班蘭熱情果特飲mocktail,都係開胃飲品,配搭新奇,出奇地好飲。👍🏻👍🏻呢間餐廳主打特色黎巴嫩菜,以酒店嘅環境/價錢 價錢都算合理,而味道唔錯,服務質素很好,推薦大家去食。