2017-09-09
塚田係男朋友jer住話想食左好耐嘅餐廳不過因為之前幾次都太多人所以就冇食到但今次去到竟然冇咩人 可能因為我哋比較早 大概12點半去到本身諗住試吓個美人鍋 但係因為我哋兩個都唔太肚餓所以決定食其他野叫咗一碗雞白湯醬油拉麵 一個鹽味炭燒走地雞 同埋一個美人卷盛合 分別係鰻魚忌廉芝士美人卷 吞拿魚長芋美人卷 海老牛油果美人卷雞白湯醬油拉麵湯底非常濃郁 面比較硬身 再加上油分適中 入口香甜 真係好好食鹽味炭燒走地雞係男朋友嘅最愛 佢咁多塊雞都冇燒焦 同時佢係我地前面即時餣肉 用炭燒 用一啲比較特別嘅方法去完成這道菜式 可見佢哋都係食物上花唔少心思美人卷盛合 每一款美人魚都配上唔同嘅醬汁 更能帶出唔同美人卷嘅特色 我個人比較喜歡鰻魚忌廉芝士美人卷 同埋海老牛油果美人卷 同個卷唔會唔夾 比用紫菜包住更加特別餐廳環境清潔 而且有海景服務員服務也不錯下次絕對會再回來品嚐美人鍋
不過因為之前幾次都太多人所以就冇食到
但今次去到竟然冇咩人 可能因為我哋比較早 大概12點半去到