2020-07-12 34 瀏覽
天時暑全熱,便去將軍澳廣場行街。老媽伴麵 食過幾次覺得唔錯 ,今日再同朋友一齊嚟食。麻辣老鍋麵 老鍋麵配料非常豐富 ,有肥牛片,香脆響鈴,地道台式麻辣鴨血,墨魚汁绪肉丸湯底好好飲喎! 有少少麻辣, 味道非常香口,加上幼面爽口彈牙, 口感不俗 。有兩粒黑色的豬肉丸, 外形非常特別, 黑色是因為用墨魚汁做的 ,都幾得意。 肥牛片同響鈴, 簡直係打邊爐嘅配搭 ,放落個面度,好有滿足感。清燉牛肉麵湯底清甜,裏面有白蘿蔔紅蘿蔔兩件牛仔同埋青菜青菜。 呢個湯底清清地,但都有蘿蔔嘅鮮甜 。牛展爽口, 很有牛味。炸地瓜條,好似薯條咁, 不過佢係蕃薯。甜甜地好好味 。喜歡番薯的朋友不能錯過!豆乳香香雞鹽酥雞 酥炸香口 ,另外跟上一個腐乳汁,幾特別 蘋果梳打本身就好鍾意飲 apple soda. 佢清甜好飲,啱曬炎炎夏日

麻辣老鍋麵

清燉牛肉麵

豆乳香香雞
鹽酥雞 酥炸香口 ,另外跟上一個腐乳汁,幾特別

蘋果梳打

2020-06-22