2023-06-02
蟹仙一直都係海鮮控必訪💯可以滿足你對海鮮嘅所有幻想,蟹仙老闆有超過40年進口海鮮嘅經驗💪佢嘅團隊會係世界各地捕捉野生海鮮,每日都會新鮮空運野生海鮮到港😳甚至有唔可以人工繁殖嘅罕有品種🤩當日我同朋友就揀咗每位$449嘅尊貴海鮮套餐,原價係要每位$898架💰一開始店員會上個粥底,等食完海鮮之後,就可以品嚐到集結所有海鮮精華嘅粥🥰野生膏仔蟹🦀野生膏仔蟹生活係深海水域,海水味會比其他蟹重,但口感好滑嫩,蟹肉甜美爽脆,好多膏膏汁濃郁香滑👍每年只有好少時間繁殖太平洋饅頭蟹🦀蟹仙嘅饅頭蟹有拳頭咁大隻,識食嘅朋友仔都知道饅頭蟹就唔係食佢啲肉,係食佢嘅味道,呢隻嘅鮮味絕對係我食過最好正嘅👑每年只有3-4個月繁殖期野生琵琶龍蝦🦞琵琶龍蝦比一般嘅龍蝦肉質更豐滿,口感更彈牙結實,龍蝦味好出,仲要爆膏好甘甜😋第一次食早已經愛上咗😍台灣九孔鮑魚9️⃣九孔鮑魚同普通鮑魚相比口感會更扎實更有嚼勁,而普通鮑魚就比較軟嫩,未試過嘅朋友就一定要試下🫣日本野生大赤蝦🦐S野生大赤蝦主要係食蝦頭,Size好大隻仲要大爆膏🥵好正日本大扇貝🇯🇵大扇貝顧名思義真係好大隻🤲味道仲要鮮甜多汁,feel到蒸嘅時候已經流咗好多精華落個粥到🤩搞到已
野生膏仔蟹🦀
太平洋饅頭蟹🦀
野生琵琶龍蝦🦞
台灣九孔鮑魚9️⃣
日本野生大赤蝦🦐
S野生大赤蝦主要係食蝦頭,Size好大隻仲要大爆膏🥵好正
日本大扇貝🇯🇵
大扇貝顧名思義真係好大隻🤲味道仲要鮮甜多汁,feel到蒸嘅時候已經流咗好多精華落個粥到🤩搞到已經好期待最後個粥
黃金翡翠螺⚜️
螺肉好爽口,肉厚肥實🫣螺味好重
紐西蘭大蟶子🫶
感覺上比其他蟶子大啲長啲😏爽口彈牙
韓國釜山珍珠蠔🦪
鮮甜帶一啲海水味🌊入口綿滑,好新鮮🙏
新鮮有機蔬菜籃🌽🥬