2013-08-04 317 瀏覽
E間CAFE,比我既印象好好,因為係差唔多到人地收鋪既時間我地先去到,所以人唔多,地方闊落,燈光柔和,溫度適中,坐得都舒服。整體環境就係舒服咁簡單,燈光既柔和唔會令你係想訓個種,但會好舒服,工作左一天,真係會好舒服咁享受住。人唔多,空氣好似唔會SHARE左比咁多人,好放鬆。食物方面真係唔錯!!!ROSE LATTE 有陣薄薄既玫瑰花香,飲落去亦有微微既玫瑰花糖甜味。咖啡味唔中,好似冇咩奶味,但整體已經覺得好好,唔需要每樣味都好重先好飲,輕輕的帶著就OK。OOLONG TEA LATTE 同ROSE LATTE 感覺好似,薄薄既香味,相比之下,ROSE LATTE會更吸引。luxury breakfast 真係正,首先炒蛋有蛋香味,油岩岩好,唔會好油但係夠滑,當中有小小肉味,唔會好熱,易入口!煙肉唔似外國個種炸到干到不得了個隻,好嫩口,肉香在口中走黎走去,哈哈,正。三文魚唔會好咸,加上炸蛋,放在多士上食,好夾,好好食!番茄做得好好,微溫下,但唔會太熟,番茄汁甜甜的。蘑菇唔係觀頭個隻,好有蘑菇香,唔會好油,但有汁!白肉腸係我最愛,個皮薄到好似冇咁樣,肉帶有蒜味,唔會好咸,香香的,正!但係值
rose latte
oolong tea latte
luxury breakfast
rose strawberry jam

食物方面真係唔錯!!!
luxury breakfast 真係正,首先炒蛋有蛋香味,油岩岩好,唔會好油但係夠滑,當中有小小肉味,唔會好熱,易入口!煙肉唔似外國個種炸到干到不得了個隻,好嫩口,肉香在口中走黎走去,哈哈,正。三文魚唔會好咸,加上炸蛋,放在多士上食,好夾,好好食!番茄做得好好,微溫下,但唔會太熟,番茄汁甜甜的。蘑菇唔係觀頭個隻,好有蘑菇香,唔會好油,但有汁!白肉腸係我最愛,個皮薄到好似冇咁樣,肉帶有蒜味,唔會好咸,香香的,正!但係值得一提的是佢地個JAM,玫瑰花香,甜唔會流,份量岩岩好,雖然我唔食JAM,但係這個JAM我也不能拒絕,因為真係好食!重點係唔係極端性既甜,真係好正! 大家一定要試下!
2013-07-30
rose latte