2024-10-04
生日慶祝到中環鬧市區New York Cut🌹享受中環美景同時可以品嚐到世界各地頂級牛肉,享用世界和地美酒🍷 室內裝潢以懷舊紐約餐館為基調,晚上來個浪漫晚餐✨ 餐廳仲有一間小酒吧,閒時同朋友來個微燻之夜都唔錯🤭為慶祝New York Cut 1週年大優惠,推出1週年Dinner Set $498+1,依家做緊BUY 4 GET 1 FREE🤩New York Cut 1st Anniversary Dinner Set 🥖BREAD BASKET自家製竹炭Baguette 配上法式牛油同蒜頭🧄今晚我們點Wine Pairing🥂 +$188🥂Champagne Ayala Brut Majeur氣泡一直湧出🫧口感清爽,帶有成熟果香味搭配前菜一齊食好開胃!🥙HAMACHI & SALMON CEVICHE新鮮三文魚同埋油甘魚他他,配上日本炸餃子皮,放喺炸餃子皮試上一齊食,口感酥脆,風味獨特🤩🍤NYC CLASSIC COCKTAIL PRAWNS +$48經典雞尾酒蝦,搭配清新調味醬,彈牙爽口又開胃🥂ESCUDO ROJO RESERVA CHARDONNAY 2022來自智利嘅白酒,呈
🥖BREAD BASKET
自家製竹炭Baguette 配上法式牛油同蒜頭🧄
今晚我們點Wine Pairing🥂 +$188
🥂Champagne Ayala Brut Majeur
🥙HAMACHI & SALMON CEVICHE
經典雞尾酒蝦,搭配清新調味醬,彈牙爽口又開胃
來自智利嘅白酒,呈金黃色,帶有熱帶水果及花香味,口感圓潤,配搭海鮮一齊食唔錯!
🌯PAN SEARED FOIE GRAS
鵝肝同多士中間夾住滿滿洋蔥,甜鹹適中,表面有無花果甜美,配搭vinegar 嘅酸味相互交融,平衡油膩感覺,入口香氣滿滿
🦀SIGNATURE CRAB CREPE +$88
招牌蟹肉絲卷,裡面蟹肉一絲絲搭配三文魚子與羅勒油,蟹味濃郁!
🍝BEEF CHEEK CAVATELLI
粒粒牛頰肉細膩入味,搭配自家製長通粉,濃郁醬汁令人陶醉
🍷MARQUES DE RISCAL DOCA 2019
來自西班牙嘅紅酒,呈深紅帶紫,散發著黑色水果香味,豐滿酒體余韻長,適合配搭紅肉一齊享用~
🍖USDA PRIME RIBEYE
5成熟嘅美國肉眼,入口肉質柔嫩,每一口都喺驚喜🤩 配搭芥末醬一齊食,更加開胃,配搭紅酒享用絕妙啊!
🦭WILD CATCH CHILEAN SEABASS
新鮮智利海鱸魚,肉質滑嫩鮮味十足,伴碟為蔬菜同車厘茄
🧁🍰NYC DESSERT PLATTER
生日慶祝甜品喺🍒車厘子撻及紐約芝士蛋 糕🍰芝士蛋糕質感輕盈,綿密細軟,車厘子撻好香濃嘅果味撻中間有朱古力醬🍫
餐廳知道我哋嚟慶祝生日,特意畫碟🌹
當晚都好有好姊妹團同情侶慶祝生日啊🤩 呢度氣氛一流,環境有feel,紀念日或特別節日嚟都會有好好體驗✨