2024-10-02
今日過開嚟西營盤,朋友介紹我一定要食西班牙餐廳<LA PALOMA>,話個海鮮飯超正😎 原來餐廳好近西營盤站,行都唔使一分鐘😍見到有個套餐<Sexy Chef Menu>,四百幾蚊一位 , 好多嘢食,仲有我嘅目標,西班牙海鮮飯🤩🌟伊比利亞像木果餵飼黑毛豬火腿配番茄包火腿質量好好,好油潤,一食就知係靚嘢,就咁食又得,配埋蕃茄包食又另一種風味🥰🌟牛肉他他配脆多土牛肉新鮮,冇任何腥味,牛肉他他溫度好好,配埋多士食,絕對係一流嘅小食🤩🌟鮮嫰八爪魚配薯仔及煙熏紅椒粉橄欖油西班牙菜必有嘅小食,首先八爪魚彈牙,連埋薯仔食,調味都唔錯😌🌟西班牙風味烤三文治配芝士、伊比利亞火腿及黑松露呢個三文治有驚喜喎,芝士同黑松露嘅比例啱啱好,多士就鬆軟,少少拉絲嘅感覺,做得唔錯👍🌟牛頰肉配薯蓉佐長柄西蘭花及蘑菇個牛肉做得非常之出色,另外個肉汁都非常好,配埋薯蓉一齊食都好滿足🥰🌟西班牙海鮮飯🥘魷魚•蜆肉•青口•蝦主角出場,所有海鮮都好新鮮😍😍 個size好大,但係唔使驚,其實個飯好淺,咁樣就做到焦香嘅感覺😎 我明白我朋友講點解咁好食,佢好味嘅地方就係煮呢個飯嘅時候用嘅海鮮湯非常足料🤩 每一粒飯粒都係好
🌟伊比利亞像木果餵飼黑毛豬火腿配番茄包
🌟牛肉他他配脆多土
🌟鮮嫰八爪魚配薯仔及煙熏紅椒粉橄欖油
🌟西班牙風味烤三文治配芝士、伊比利亞火腿及黑松露
🌟牛頰肉配薯蓉佐長柄西蘭花及蘑菇
🌟西班牙海鮮飯🥘魷魚•蜆肉•青口•蝦
主角出場,所有海鮮都好新鮮😍😍 個size好大,但係唔使驚,其實個飯好淺,咁樣就做到焦香嘅感覺😎 我明白我朋友講點解咁好食,佢好味嘅地方就係煮呢個飯嘅時候用嘅海鮮湯非常足料🤩 每一粒飯粒都係好好味,另外就係佢煮嘅時間剛剛好,唔會太淋又唔會太硬,竟然仲有焦香嘅感覺,真係100分!必點👌👍
🌟傳统西班牙炸脆條配巧克力醬及雲呢拿雪糕
西班牙傳統甜品Churros,夠脆又夠熱,好明顯係新鮮做,誠意同味道都做足☺️
<LA PALOMA> 做嘅菜式質量都好好,我當日都見到唔少嘅客人,仲有兩枱係帶咗紮花上嚟添, 相信都係慶祝紀念日嘅好地方🥰🥰 佢個環境又真係幾好!另外,記得要飲西班牙Sangria,係西班牙傳統酒精飲料品,咁先盡興㗎嘛!真心推介🫶🏻