2024-08-03
又係時候同男朋友搵間氣氛好環境舒服嘅餐廳撐下枱腳,放工近近地揀咗中環呢間好多人推嘅餐廳,嘢食真心有驚喜而且服務態度非常好!AKAGAI用赤貝配搭露荀同香葱,赤貝好彈牙又新鮮,開胃得嚟加埋cocktail好夾!Shredded Celtuce Salad入面有萵筍絲、蘿蔔蓉、三文魚籽等,fresh得嚟入口有陣鮮香魚籽味。Caramelized Pumpkin好有驚喜!烤香至軟腍嘅南瓜件出面包住層薄薄嘅焦糖,食落口感真正外脆內軟,有啲似拔絲香芋hahaCharcoal Grilled Eel侍應將白鱔上枱後,會用竹炭燒香外皮,魚香湧出去啖啖滋味,魚肉爽彈Juicy!A4 Wagyu Cutlet Charcoal Sando嚟到我最期待嘅A4和牛竹炭三文治,和牛油脂分布平均,肉質軟嫩,加埋酸酸甜甜嘅醬汁,好滿足!Graff Pink / L’incomparable揀咗佢signature cocktail,前者特別用咗十王燒酌,仲加上咗點點tabasco,味道好豐富;後者入口充滿果香味,慢慢會品嚐到淡淡茶香,好清新
AKAGAI
Shredded Celtuce Salad