2018-09-03 44 瀏覽
之前係新假期見到推介,好少出到深水埗既西餐迷都要出動啦!一直覺得大部分小店既西餐做得都比預期中好,今次都冇失望依間餐廳野食選擇都幾多,前菜主食pizza冇酒精飲品都有~首先嗌左杯Caribbean Ale,係由菠蘿、椰子同薑組成一入口,薑味真係好勁!所有野既調配都好好,只係冇expect到會咁薑haha係上菜之前侍應比左份蕃茄莎莎我地食~蕃茄莎莎酸酸地好開胃,就咁食已經好味,配埋脆卜卜既薄餅食唔停口,不過都要留胃比啲主食前菜叫左烤風乾豬頰肉包帶子一上菜就聞到好香既蒜味,食落去烤風乾豬頰肉既油香好正,帶子都煮得岩岩好,有入口即溶既感覺下面既沙律菜mix埋啲豬油同蒜頭都變得好食!主菜叫左香草鹽焗金鮋 見到係today's special好似幾特別就試下~一上枱我地都呆左,冇expect到係好似鹽焗雞咁既做法!侍應會幫我地扑開上面既鹽,然後先慢慢食~條魚冇左層鹽就出現番,而香草就塞左係魚入面,食落去有股淡淡既香草味~魚係金鮋,食落去好滑唔老,同平時屋企整既好唔同!另外仲有一大兜西䔵花同椰菜花伴菜,本身仲驚淨食魚唔夠,turn out係好夠飽就係因為驚唔夠飽所以我地叫左個燴海鮮蕃茄醬墨魚麵,好
之前係新假期見到推介,好少出到深水埗既西餐迷都要出動啦!
一直覺得大部分小店既西餐做得都比預期中好,今次都冇失望

依間餐廳野食選擇都幾多,前菜主食pizza冇酒精飲品都有~
Caribbean Ale

蕃茄莎莎
係上菜之前侍應比左份蕃茄莎莎我地食~

烤風乾豬頰肉包帶子

前菜叫左烤風乾豬頰肉包帶子

下面既沙律菜mix埋啲豬油同蒜頭都變得好食!
主菜叫左香草鹽焗金鮋
 見到係today's special好似幾特別就試下~
一上枱我地都呆左,冇expect到係好似鹽焗雞咁既做法!
侍應會幫我地扑開上面既鹽,然後先慢慢食~

香草鹽焗金鮋

魚係金鮋,食落去好滑唔老,同平時屋企整既好唔同!

燴海鮮蕃茄醬墨魚麵

就係因為驚唔夠飽所以我地叫左個燴海鮮蕃茄醬墨魚麵,好似份量適中夠惹味先食得晒咋!
依個麵上面海鮮份量有好多好多,蝦、硯依啲基本野就一定有~
墨魚麵比意粉㓜啲,食落幾特別

美中不足係酒味重左少少,搞到唔係好食到蕃茄味咁

總括黎講依間餐廳既野食水準唔錯,侍應們都好nice,下次要再黎食個人認為最出色既烤風乾豬頰肉包帶子!仲有手扭麵
2018-08-29
蕃茄莎莎