餐廳: 極尚大喜屋 (銅鑼灣廣場一期)
資訊:

2017-10-14 1270 瀏覽
早前報章雜誌都大編幅介紹這間極尚大喜屋放題,又影了好多美食相片,真的很吸引,於是預早一個月book位。大家留意,如8位或以上要落$500訂的。當日會有電話通知你的訂枱編號及頭輪會叫你5:20要到樓下排隊。安排十分差勁,我5:10已到,到5:30才有職員安排你的座枱編,最惨是在街上排的,五點幾仲好熱,個個都熱到成頭汘,比較多恕氣,排到5:45才開始上去,入到座位的時間差不多6:00。'座位設計又唔好,大部分是卡位,坐邊的朋友是出唔到或叫唔多方便行出嚟的。入座後磯燒海鮮是自動安排送嚟,海鮮種類很少但算新鮮。而服務方面就零蛋,沒有人介紹如何燒,燒幾耐,服務同觀塘御前XX户差得遠。大家燒時中段記得落白酒,白酒放在枱,沒有貼Label的,開頭我哋唔知嗰樽是白酒結果d鮑魚燒到乾咗d。燒唔燒到食是沒有人理你㗎。另外給負分的是海鮮是完全"零"追加。睇廣告好似好多熟食選擇,其實並不多,品質方面劃order紙送來的就唔錯,自己出去大堂取的就麻麻哋。嗰日個燉湯就正烏雞虫草花湯,哈哈……每人都飲幾盅,不過唔知會不會經常轉。焗蠔、炒蜆、蟹粥,蟹粥好鮮甜。刺身、壽司都ok,但選擇亦很少。佢有兩本點餐的餐簿,一本
安排十分差勁
,我5:10已到,到5:30才有職員安排你的座枱編,

,排到5:45才開始上去,入到座位的時間差不多6:00
。'
磯燒海鮮

。燒唔燒到食是沒有人理你㗎
。另外給負分的是海鮮是完全"零"追加

烏雞虫草花燉湯

烏雞虫草花湯,哈哈……每人都飲幾盅,不過唔知會不會經常轉。

焗蠔、炒蜆、蟹粥,
蟹粥好鮮甜。刺身壽司都ok,但選擇亦很少

佢有兩本點餐的餐簿,一本熟食一本剌身壽司等,本簿好厚以為好多嘢食,其實是重複的

季節限定冬菇瑤柱豆苗

乳豬沒有影相㖭……乳豬好肥仲啖啖肉,似食燒肉多d
。片皮鴨都是很差,是隨意斬的,不是片皮
。提示大家,片皮鴨是7:00先開始有,同埋每人限擺4件,食晒再出去排過,。
片皮鴨

冬菇花膠唔鍇
都食咗幾轉。
冬菇花膠

火焰雪糕是生日送的,心諗以為好正好特別,原來只是用火熱住d朱古力醬,蠟燭都無支

仲有一提是很少人幫你枱的,成枱都係碟都無位擺……

基本上都是食一次咁多,走時在電梯内都是負評。
2017-10-09
25 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日