餐廳: Puppuccino
資訊:

2023-05-23 885 瀏覽
尋日行開將軍澳就搵左間新餐廳食下,呢啲都幾好食。🍚🍛慢煮三杯雞,意大利煲仔飯 $168煲仔飯煮果然係熱辣辣🔥 打開個個都要搵張紙巾隔住,先唔會辣親手~一打開蓋,再有一陣雞煲嘅味道沖擁而出,係真係幾似三杯雞嘅味道。入口 taste 落會因為溫度高,所以會覺得有啲spicy ~ 但攤凍咗之後,我哋覺得其實都係 acceptable 我平時連10小辣都唔食嘅人都食到。texture 都唔錯,飯粒均勻軟身。大概一塊雞扒斬開有三塊雞件咁,Title講慢煮、出品都真係非常之林身、嫩滑。雞肉本身作為白肉,配上味道比較濃嘅三杯雞醬汁都幾夾。🥗沙律入到餐廳最Amazing見到嘅係佢地有保溫櫃自己種植沙律菜,令到我好想Order 沙律嚟試下有幾好食。Menu 裡面有自己配搭,自己揀。呢一款係:沙律菜 + 烤雞 + 烤南瓜 + 柚子醬汁。味道整體都幾高質清新,老婆特別中意烤雞及烤南瓜。餐廳煮雞都幾有水準!值得食雞。🍢🍖串燒串燒價錢都算係咁,因為一嚟都嚟兩串(牛舌就一串)。每款串燒都係同一款燒肉汁,但因為肉類不同,會有不同Texture。🐮一口牛粒 $48👅牛脷 $38🐖西班牙黑毛豬腩肉 $58豬頸肉 $3
尋日行開將軍澳就搵左間新餐廳食下,呢啲都幾好食。

🍚🍛慢煮三杯雞,意大利煲仔飯 $168

🥗沙律

🍢🍖串燒

🐮一口牛粒 $48

👅牛脷 $38

🐖西班牙黑毛豬腩肉 $58

豬頸肉 $38

2023-05-23
  • 🍚🍛慢煮三杯雞,意大利煲仔飯