2024-06-19 39 瀏覽
.⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯今次介紹嘅餐廳「Here Thai Market」係由兩位知名嘅星級名廚Chef Ton和文師傅聯手,打造出平民價錢米芝蓮級數嘅泰菜。暖色系嘅枱具配搭泰國水上市場嘅牆畫,更加別具泰國特色。安格斯牛肉船麵深棕色湯底就知道有幾足料,豪華陣容除咗安格斯牛肉之外,仲有牛筋、牛腩和肉丸。彈性嘅麵條吸收晒湯底,滿滿嘅牛肉肉汁。海鮮炒闊河粉闊河粉炒得夠哂鑊氣,分明又掛汁。仲有我最愛嘅新鮮大蝦和魷魚等等,麵身仲有辣香,食得都好過癮呀。蟹膏蝦多士多士新鮮油炸香脆又唔覺得油膩。蝦肉厚實又香口,配搭甲羅燒嘅蟹膏一齊食就更加惹味啦。燒原隻魷魚原條燒更加能夠保持肉汁,最重要係爽口又入味。飲品方面選擇都好多,我就試咗泰式手打檸檬茶同埋芒果沙冰,配搭泰式菜式簡直係絕配啊。Here Thai Market (沙田)沙田沙田正街18號新城市廣場三期2樓A216號舖
⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯

安格斯牛肉船麵

海鮮炒闊河粉

蟹膏蝦多士

燒原隻魷魚
原條燒更加能夠保持肉汁,最重要係爽口又入味。

Here Thai Market (沙田)
沙田沙田正街18號新城市廣場三期2樓A216號舖