2019-06-26
今日油麻地食飯,朋友帶我去成幢樓都係食肆嘅大廈入邊,樓下收收埋埋啲傳單見到有一張係介紹呢度可以打邊爐,又有刺身做頭盤添,就嚟啦。我哋揀咗最平嗰個套餐, $198一位,限時120分鐘。包刺身頭盤,有甜蝦、帶子、三文魚、北寄貝。好新鮮。任叫牛肉、雞肉、豬肉。不過比較薄切,食肉獸就要瘋狂加單喇。嘢飲都係任飲,每杯都係呢度個水吧即沖出嚟,亦都有罐裝飲品。呢度火鍋配料都算多選擇,我最愛嘅魚蛋年糕、蟹籽丸都有。好彈牙。蔬菜都有四款、菇類有五六款。呢度仲有啲冷盤,例如中華沙律、螺肉、泡菜,仲有我最愛嘅紫薯仔。湯底我地揀左壽喜燒。甜甜地,幾好味。等個湯滾嘅時候可以食住啲熟食先,有三文魚壽司、章魚丸子、炸香芋,炸香芋超足料。醬料都有花生醬、沙茶醬等等。呢度有幾間包廂,一大班朋友打邊爐同埋磯燒都唔錯。星期六好爆場啊。可能太好生意,冷氣比啲蒸氣攻到壞埋哈哈。
任叫牛肉、雞肉、豬肉。不過比較薄切,食肉獸就要瘋狂加單喇。 嘢飲都係任飲,每杯都係呢度個 水吧即沖出嚟,亦都有罐裝飲品。
呢度火鍋配料都算多選擇,我最愛嘅魚蛋年糕、蟹籽丸都有。好彈牙。 蔬菜都有四款、菇類有五六款。
醬料都有花生醬、沙茶醬等等。