Bochord

呢間餐廳一直都係我收藏名單裏面😍前幾日終於有機會同好姊妹一齊嚟啦💕⁡一入去,燈光昏暗,對住大大個維港海景✨已經覺得氣氛非常浪漫💖英倫古典風格嘅裝修😍而牆身係嵌入式書架,擺放咗多本古典書籍,好似置身咗喺外國嘅圖書館📚⁡一路食嘢,仲有Live band表演🎤🎶充滿浪漫氣氛❣️食嘢途中,仲見到住場歌手會不是周圍去唔同嘅枱,為生日嘅朋友唱生日歌🥳⁡朋友生日或者情侶周年紀念,都超級適合嚟呢一度慶祝🍾⁡ᴡʜᴀᴛ ᴅɪᴅ we ᴇᴀᴛ? 😋⁡📜𝒟𝒾𝓃𝓃𝑒𝓇 𝒯𝒶𝓈𝓉𝒾𝓃𝑔 𝑀𝑒𝓃𝓊 $𝟣,𝟥𝟪𝟪 𝓅𝑒𝓇 𝒽𝑒𝒶𝒹⁡✨Sourdough Brea🥖麵包鬆軟,除咗黑醋橄欖油,仲有兩款牛油選擇🧈青醬牛油 & 海鹽牛油⁡✨ Imperial Ossetra Caviar法式鰻魚慕斯配魚子醬,Mousse口感滑順綿密濃濃嘅咸香味,加脆脆脫水蔬菜片🥬忍唔住一啖接一啖😋⁡✨ Hokkaido Abalone北海道鮑魚被墨魚汁啫喱包裏住,旁邊淋上海膽汁 令味道層次更豐富😋金箔片做點綴💖更顯高貴⁡✨ 55 Degree Sous Vide Sea Cucumber低溫烹調海參•海膽豆腐,配搭紅蝦濃湯,海參彈牙爽口,豆腐

朋友生日或者情侶周年紀念,都超級適合嚟呢一度慶祝🍾

ᴡʜᴀᴛ ᴅɪᴅ we ᴇᴀᴛ? 😋

✨Sourdough Brea🥖

✨ Imperial Ossetra Caviar
法式鰻魚慕斯配魚子醬,Mousse口感滑順綿密
濃濃嘅咸香味,加脆脆脫水蔬菜片🥬忍唔住一啖接一啖😋
Imperial Ossetra Caviar

✨ Hokkaido Abalone
Hokkaido Abalone

低溫烹調海參•海膽豆腐,配搭紅蝦濃湯,海參彈牙爽口,豆腐夠滑,配埋紅蝦濃湯,鮮味十足

✨ Seafood Bouillabaisse
法式燴海鮮湯,濃郁嘅龍蝦湯🦞🤤配上多款海鮮,有新鮮大蝦、日本帶子同新鮮蜆肉
Seafood Bouillabaisse

✨ French Foie Gras Terrine
法國鵝肝慕斯,配上飛魚子同清新嘅柚子梅酒醬,酸酸甜甜解了鵝肝嘅膩👍🏻
French Foie Gras Terrine

✨上主菜前,仲送上番石榴Sorbet清清味蕾🍧 酸酸甜甜非常開胃🤤

✨ French Smoked Oyster Handcrafted Ravioli
法式燻蠔手工餛飩,餛飩皮很厚身,加上濃魚湯及海膽很特別

✨ Red Wood & Charcoal Grilled As Miyazakigyu Beef
A5宮崎和牛,口感軟嫩,油脂豐富

✨ Dessert — Yogurt • Cream cheese • Kiwi confit • Mousse cake
奇異果乳酪慕絲蛋糕,甜度啱啱好 完美作結🥰

🥰無輪視覺、聽覺、味覺,都超級滿足🤤

Imperial Ossetra Caviar
Hokkaido Abalone