2022-02-05
有日同男朋友行完街發現咗中環哩個小小嘅後花園,真係好靚好特別,所以好想同大家分享一下💗哩間Cafe叫EverShine,由店主Mable親自主理❤️ 坐位位置分三部分,門口/室內/室外❤️ 門口位置只可以容納兩個人,如果想兩個人傾計/一個人喺度一邊嘆住咖啡一邊欣賞街外邊嘅人嘅活動,都不失為一件樂事☺️室內以白色雲石做主題,優雅而大方舒適;室外側打造成一個後花園,感覺好relaxing 💗哩間Cafe真係特別適合注重健康嘅朋友嚟食,因為餐牌上會標明每一款食物嘅卡路里,當中嘅碳水化合物/蛋白質/脂肪都會寫埋出嚟🥰真係好窩心💓價錢方面十分親民,一般出面打卡餐廳一個意粉都至少$100以上,哩度竟然$100都唔駛仲要大大碟,真係好抵食💗一般餐廳一開始會比杯水嚟,但Evershine係比一杯花茶你,杯花茶好好飲,好Fresh🍵 我地叫咗兩個Pasta,兩杯飲品,一件Cake 💗羅勒醬配巴馬火腿長通粉羅勒醬味道香濃清新,甜甜地有少少簿荷味💗巴馬火腿帶咸香,兩者加埋惹味開胃💗輕煎帶子黑松露菠菜牛肝菌意粉帶子好大粒好鮮甜,黑松露醬味道濃郁💗意粉煮得岩岩好😋好彈牙👍🏻Americano咖啡味微酸,係我鐘意飲嘅味
我地叫咗兩個Pasta,兩杯飲品,一件Cake
💗
羅勒醬配巴馬火腿長通粉
輕煎帶子黑松露菠菜牛肝菌意粉
Americano
咖啡味微酸,係我鐘意飲嘅味道💗
Vanilla Cafe Latte
雲呢拿味道超香🤤咖啡同奶嘅比例岩岩好,香滑順口
招牌藍莓乳酪雲石芝士餅
超級鐘意食哩個,藍莓乳酪食落好清甜唔會好膩,再滲出少少芝士嘅咸香味,令人忍唔住食完一啖又一啖,食完都唔會好滯💗
哩間cafe,真係超級無敵正❤️ 而且好多嘢都好似好好食😋 下次再試其他嘢食先💓