2025-01-08 640 瀏覽
之前同朋友經過呢間泰國餐廳,見到價錢唔算太貴而且好多人排隊😳就約定下次收工過嚟食呢間泰國餐廳裝修同平時嗰啲好唔到,好有泰國街頭風,感覺就好似快閃泰國夜市食野咁🤩✨泰國街邊豬手飯一上枱見到咁大碟😳尼個價錢性價比幾高❗️唔知飯多豬手多到食唔哂,慢燉豬手味道濃郁,肉質軟嫩吸收了醬汁的香氣,口感豐富餸飯一流🤤✨泰北咖喱雞金麵近年香港泰國餐廳多左尼款咖哩撈麵,裡面都有兩種麵條,一半是雞蛋黃麵,另一半則是酥炸過脆脆的麵,兩者夾埋一齊食口感豐富,咖哩香氣濃郁帶有微微椰漿香味,整體不錯。✨泰式魚餅第一次食味道咁多層次的魚餅😂 口感非常扎實彈性,肉質混合左豆角粒、濃郁的咖喱醬料等香料,味道香香辣辣又唔太油膩,原來係加左香氣濃郁的檸檬葉。✨泰國龍眼冰味道香甜新清解渴,岩哂搭配濃味菜式既時候飲✨泰國街頭椰子雪糕尼款泰國街頭既甜品🤩估唔到香港都有,太耐無食了決定要嗌返個,椰子雪糕味道香濃,搭配買完椰子肉 、花生同粟米食 ,真係食唔停口👅雖然餐牌得一頁,食物種類唔算多選擇,但係基本上嘅飯面小食菜飲品甜品樣樣都有👍🏻,值得一試

✨泰國街邊豬手飯

✨泰北咖喱雞金麵

✨泰式魚餅

✨泰國龍眼冰
味道香甜新清解渴,岩哂搭配濃味菜式既時候飲

✨泰國街頭椰子雪糕

2025-01-07