餐廳: Cuisine Culture
資訊:

2020-09-30 396 瀏覽
今日嚟到中環一間大廈入面嘅餐廳食dinner~位於蘭桂坊,幾近地鐵站~不過屬於樓上鋪,人流比起地舖較少🙈見到呢間餐廳食法國菜,環境幾高級舒服😍就嚟吓😆一入到餐廳見到裝飾佈置感覺好西式~枱面仲會點蠟燭,幾浪漫🥰好適合情侶聚會💕法國菜出名等好耐,不過呢間餐廳上菜速度都算快👍🏻同埋服務態度真係超級好☺️職員會不停幫你加水,收碟換碟~焗古也芝士洋蔥湯($68)好香濃嘅芝士味😋飲湯嘅時候仲會有拉絲嘅感覺🤣好濃郁嘅洋蔥湯~幾滋味🥰法式焗蝸牛($98)蝸牛殼出面有蒜粒,蒜味帶出蝸牛肉嘅鮮甜☺️一碟有六粒大粒嘅蝸牛😆蝸牛殼下面會有薯蓉~成個配搭都好夾👍🏻法式地道鴨腿配鴨油煎薯仔($189)油鴨腿係著名嘅法國菜😆好大隻嘅鴨腿😍外層幾香脆☺️內層嘅鴨肉好Juicy😋切開都見到有啲肉汁流出嚟~鴨肉好易入口,幾新鮮同入味🥰煎薯仔幾淋甜👍🏻雖然外層有浸油,不過食得出佢嘅香味💕香蒜牛肝菌意粉($138)炒得好香嘅意粉🥰食得出佢嘅蒜味好濃郁😋有好多牛肝菌😆幾軟淋鮮甜💕意粉淋度適中~好好味😍酥皮蘋果批配雲呢拿雪糕($78)好鍾意呢個甜品😍雲呢拿雪糕有濃郁嘅奶香味😋雪糕入面仲有果仁😆enrich呢個雪糕👍🏻蘋果批外層脆卜卜☺️

焗古也芝士洋蔥湯($68)

法式焗蝸牛($98)

法式地道鴨腿配鴨油煎薯仔($189)

香蒜牛肝菌意粉($138)

酥皮蘋果批配雲呢拿雪糕($78)
好鍾意呢個甜品😍雲呢拿雪糕有濃郁嘅奶香味😋雪糕入面仲有果仁😆enrich呢個雪糕👍🏻蘋果批外層脆卜卜☺️仲有烘乾嘅蘋果薄片~食落幾香甜🥰

餐廳個氛圍真係好好😍播放一啲柔和嘅英文歌~同埋職員嘅服務態度真係好好👍🏻有高級法國菜嘅享受🥰
香蒜牛肝菌意粉
法式地道鴨腿配鴨油煎薯仔