📍 Espresso Alchemy (尖沙咀)尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場地下G104號舖———————————————香煎虎蝦配蘆筍辣蕃茄汁意粉 (💰: 129 hkd) 意粉煙韌彈牙,香煎虎蝦超大隻,總共有三隻,每隻都肉質爽彈,意粉中間夾雜着少少蘆筍食落好有口感,醬汁方面蕃茄汁除咗酸酸甜甜,仲有少少微辣,怕辣嘅朋友可能要小心啲😆 我自己就幾鍾意!青醬烤雞蕃茄芝士意大利三文治(💰: 75 hkd)Panini外脆內軟,夾住烤雞肉,加埋青醬嘅清新香味同埋蕃茄,好夾得來又解膩,足料豐富食完都已經幾飽~生酮花生醬黑巧克力忌廉卷 (💰: 61 hkd)呢款無麩質的生酮甜品食完都冇咁有罪惡感哈哈,花生醬配黑巧克力味道好濃郁,好彩係黑朱古力所以食落都唔會太甜,而忌廉卷質地鬆軟綿滑,下次有機會我都想試佢嘅宇治抹茶味👍🏻凍宇治抹茶鮮奶(💰: 48 hkd)天氣咁熱都一定要飲凍野,今次揀咗宇治抹茶鮮奶,味道唔算好濃郁,但我鍾意佢唔會太甜~整體評分 (6個🐽為滿分)味道:🐽🐽🐽🐽🐽🐽抵食:🐽🐽🐽🐽🐽環境:🐽🐽🐽🐽🐽🐽服務:🐽🐽🐽🐽🐽
📍 Espresso Alchemy (尖沙咀)
尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場地下G104號舖
———————————————
香煎虎蝦配蘆筍辣蕃茄汁意粉
(💰: 129 hkd)

青醬烤雞蕃茄芝士意大利三文治
(💰: 75 hkd)

生酮花生醬黑巧克力忌廉卷
(💰: 61 hkd)

凍宇治抹茶鮮奶
(💰: 48 hkd)

整體評分 (6個🐽為滿分)
味道:🐽🐽🐽🐽🐽🐽
抵食:🐽🐽🐽🐽🐽