2017-12-14 1005 瀏覽
呢個天氣最岩打邊爐,如果鐘意食海鮮既朋友一定要試,每位$198 包7款時令海鮮、5款自選配料同粥,最驚喜係海鮮超新鮮,好抵食😍不過建議早一星期訂位,呢到真係晚晚full booking海鮮每人有七款時海鮮,我果晚有鮑魚 大隻又爽口彈牙。大蜆,紋蜆 同沙白 肉質鮮甜不韌,亦無沙👍 海蝦 無影到相,因為生猛到係咁跳,完全無時間幫佢幫倩影 肉蟹 啲膏多到流瀉,蟹膏好香好軟滑,蟹肉亦夠鮮甜彈牙,超正 多寶魚 好驚喜有成條多寶魚 (相片只係得半條入左鏡),比較少用多寶魚打邊爐,但真係一個好選擇,魚肉厚 少骨又彈牙食完海鮮其實已經開始飽,但仲陸續有自選配料等住你🤣食肉獸既我地揀左肥牛、黑毛豬肉、豬腩片、雞骨丸同雞件。相比起海鮮,配料比較遜色,比較好既有肥牛同雞骨丸最後,一定一定要留肚食返碗海鮮粥,店員會先幫你加入南瓜粒、芋頭粒同粟米入粥,再調較稀稠度。粥底吸收晒海鮮既精華,超級鮮甜。呢間餐廳一定會再encore💕

海蝦 無影到相,因為生猛到係咁跳,完全無時間幫佢幫倩影

肉蟹 啲膏多到流瀉,蟹膏好香好軟滑,蟹肉亦夠鮮甜彈牙,超正