2023-05-15 58 瀏覽
爸爸生日🎂,一家人同佢嚟呢度食飯慶祝,我哋食得非常豐富,爸爸亦食得非常之開心,佢話今年嘅生日真係過得非常之好!⭐️海鮮類⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️招牌避風塘炒辣蟹,隻蟹非常大隻,充滿着蟹肉,而且避風塘本身非常夠味,食落去味道又鮮又香味。🌟辣酒煮花螺,螺肉非常大隻,一隻一口,而且辣辣地,非常開胃,食到停唔到!因為用酒煮嘅,所以食落去個身到成身暖笠笠。⭐️家禽類⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️半隻燒鵝👍生日喎,當然唔少得要有燒鵝,我又嘅味道非常濃,充滿肉汁,鵝肉唔會柴!⭐️飯麵小菜類⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️招牌蟹油炒麵,好香嘅蟹油炒麵,真係食到啖啖嘅蟹味,非常之香。豆豉鯪魚油麥菜,味道濃郁,口感清爽嘅油麥菜同豆豉鯪魚非常夾。⭐️椒鹽/油鹽系列⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️椒鹽肉排🥩非常夠惹味。油鹽水浸蜆,蜆夠晒鮮甜。椒鹽焗魷魚,椒鹽焗嘅先有非常好味。椒鹽特大瀨尿蝦,呢個賴尿蝦真係非常之大隻,有兩隻手掌咁長,而且椒鹽味非常夠。
⭐️海鮮類⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
⭐️家禽類⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
⭐️飯麵小菜類⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
⭐️椒鹽/油鹽系列⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
椒鹽肉排🥩非常夠惹味。
油鹽水浸蜆,蜆夠晒鮮甜。
椒鹽焗魷魚,椒鹽焗嘅先有非常好味。