2009-10-03 17 瀏覽
之前見過唔少人都大讚呢度同CITIBANK JOIN 埋攪0既99蚊SET LUNCH 好抵食,咁啱今日終於有時間同機會去開呢頭,即使大病未癒。一於同老婆試下,係咪真係咁正。其實到埗之後都有比較過其他SET LUNCH先至決定係咪CITIBANK 食呢個餐。而就菜式而言,呢個星級套餐個選擇性當然冇其他SET LUNCH 咁多,不過見倒其餘0既主菜0既SET LUNCH平均都要2百蚊倒,所以睇完一次MENU 之後都係毫不猶豫咁揀左 '星級套餐'。首先黎0既係一杯西瓜汁。係咪因為鮮榨0既關係,佢地係冇落冰0既。室外咁熱,雖然飲左幾啖冇冰0既西瓜汁 (其實都有半杯),依然覺得有一種涼快0既感覺 (真係唔知點解,可能係佢夠甜0既關係卦~)。 之後黎0既係BREAD BASKET 配忌薕薯仔湯,隨包附上橄欖油加黑醋。兩樣都可謂中規中矩啦,唔會話好大驚喜,但亦都冇乜話失望,可能都係期待住個主菜所以對個湯唔係好留意啦。好喇,主菜牛肩扒終於黎喇 ! 老實講就咁睇係有兩塊厚切0既牛扒,但係唔係好大塊,心諗會唔會唔夠飽呢... 隨碟附上一碗仔燒汁,一舊薯仔同一片青瓜。嗯 ... 伴碟好似少左DD ..

首先黎0既係一杯西瓜汁

之後黎0既係BREAD BASKET 配忌薕薯仔湯

好喇,主菜牛肩扒終於黎喇
隨碟附上一碗仔燒汁,一舊薯仔同一片青瓜。嗯 ... 伴碟好似少左DD ...?

睇番唔少人都講左服務員會好有耐性咁教人點對付個牛扒,我個情況都係一樣,所以唔多講。不過諗番喺食晏高峰期佢地都咁有禮貎,都係要再次一讚。

實在係大鄉里出城,食落呢塊牛扒實在係太好食,真係可以話印象之中,未喺本地食過咁好食0既牛扒 ! 佢D肉夠軟,好易切 ; 而且非常夠肉汁,實在係冇得頂 !

試過薄切整倒8/9成熟先食,亦都試過大大舊咁食。其實各有各好食之處,但我個人比較鍾意係將一塊厚厚0既扒將佢外邊整熟D,另外面有D脆脆地,但係同時裡面0既肉汁依然KEEP 得到,咁樣食真係好完美 !

佢既然俾得個醬汁我 (另附芥茉添),一於樣樣試D。但個人認為最好食始終係唔落任何醬汁,原汁原味係最GOOD 0既 ! 不過食得喊D 0既朋友,隔離樽鹽絕對係你好幫手。

雖然只係兩塊牛扒,食完之後出乎意料令我覺得飽肚。咁0既質素,用咁0既價錢,真係物超所值!

當我仲諗緊頭先舊牛扒有幾咁好食0既時候,HAAGAN DAZS 雲呢拿雪糕己經喺我枱面
。呢樣就唔多提喇,不過拎到出黎己經有DD溶,都算係有DD 美中不足喇。

正想埋單之前,睇倒佢地可以用一百蚊JOIN MEMBER,好處係可以儲分 (惠顧一蚊有一分,一千分可當一百蚊扣),另外仲送埋幾張COUPONS ,如果係長期惠顧0既粉絲0既話,應該都會慳倒D。今次雖然係我第1次食,但係我都申請定一張。

埋單每人百二,雖然以午餐對我黎講呢個數真係唔平,但係呢塊牛扒咁0既質素,真係抵食。

順帶一提,睇黎第1份寫星級名菜SET MENU 0既朋友己經係6月份,所以呢個PROMO大大話話都做左成4個月。本人冇問服務員呢個PROMO 做到幾時完,不過想試好野0既朋友快D試下喇。
忌薕薯仔湯
Bread Basket and Melon Juice
主菜 - 美國牛肩扒!
Haagan Daaz Ice-cream
2009-10-02
忌薕薯仔湯
Bread Basket and Melon Juice
主菜 - 美國牛肩扒!
Haagan Daaz Ice-cream
  • '星級名菜' SET MENU