2023-11-14 24 瀏覽
上星期因為去左cwb sogo 行街,唸住難得過海想食番啲好野~~媽咪提議試下避風塘炒蟹,因為見涼涼地都岩一家人食😃上網搵到呢間,見佢話係灣仔老店,應該衰極都有個普,點知食完真係有驚喜😎😎連爸爸媽媽都讚,尢其係招牌醉鮑魚,佢地兩個食到話想叫多碟🤪🤪今晚叫左個4人精選套餐,$1588,平均$400/人頭,但菜式絕對唔馬夫😏仲要有埋糖水送,真心抵食,質素都唔差,最緊要係味道同相係一樣,無話同餐牌圖文不乎😂(出街食飯好怕)🔅招牌避風塘炒辣蟹 有蟹鉗,加上辣度適中,就算唔太食到辣都可以試下,蟹肉都入哂味!🔅油鹽水浸蜆足料,湯都夠味,蜆肉新鮮🔅招牌醉鮑魚鮑魚隻隻都好大粒,啖啖肉😀同埋媽咪話佢地洗得好乾淨,唔會食時見到有d黑色點,呢樣大讚🔅菠蘿咕嚕肉我最鍾意的一道菜,醬汁煮得好味,唔太酸送飯一流🔅豉油皇蝦🔅招牌蟹油炒牛河
媽咪提議試下避風塘炒蟹,因為見涼涼地都岩一家人食😃

🔅招牌避風塘炒辣蟹

🔅油鹽水浸蜆
足料,湯都夠味,蜆肉新鮮

🔅招牌醉鮑魚

🔅菠蘿咕嚕肉
我最鍾意的一道菜,醬汁煮得好味,唔太酸送飯一流

🔅豉油皇蝦
🔅招牌蟹油炒牛河