2018-10-27
今日去左探一個住深水埗既朋友, 佢話最近開左間食西餐既餐廳。不嬲都知深水埗要搵好食既西餐廳唔容易, 所以聽朋友咁講就即管試下!原來依間食意係意大利餐廳黎, 所以坐低冇耐就有麵包奉上! D麵包薄薄地, 點D黑醋食好好味!我地叫左一個羊膝肉寬麵, 作為又鍾意食羊又鍾意食寬麵既我, 依個真係非試不可! 羊肉煮得好香好淋, 最緊要係仲留有少少羊騷味, 岩晒我胃口! 又個寬麵都煮得岩岩好, 唔會好淋, 食寬麵要有D口感先好味! 依個羊膝肉寬麵我比9.5分, 唯一爭DD係食到低有少少油, 不過其實唔太影響成個菜既評分之後我地叫左個安格斯護心肉配黑醋&芝士, 依個護心肉唔講得笑, 超級正! 本身都唔係好熟護心肉係點樣, 原來係有少少似牛扒咁, 有牛香, 而且煮得好淋, 配埋黑醋加芝士真係PERFECT!跟住最後仲有個意式羅馬蕃茄煮盧魚, 有少少似羅宋湯煮既魚, 但其實唔係羅宋湯既味, 因為除左蕃茄, 仲有青橄欖同埋好多蜆做調味, 飲落酸酸甜甜又好清新, 係之前完全未試過既味! 好值得推介! 而個鱸魚係原條咁煮, 好多肉, 最重要係一D都唔「鞋」, D肉好滑好新鮮, 聽侍應哥哥講係廚師每日親自去街市揀
跟住最後仲有個意式羅馬蕃茄煮盧魚, 有少少似羅宋湯煮既魚, 但其實唔係羅宋湯既味, 因為除左蕃茄, 仲有青橄欖同埋好多蜆做調味, 飲落酸酸甜甜又好清新, 係之前完全未試過既味! 好值得推介! 而個鱸魚係原條咁煮, 好多肉, 最重要係一D都唔「鞋」, D肉好滑好新鮮, 聽侍應哥哥講係廚師每日親自去街市揀料, 真係難得!
食意可以話係深水埗區最好既西餐廳, 冇之一, 如果下次再食西餐都一定揀佢