2021-07-12 84 瀏覽
講到去cafe,一定係諗到深水埗,今次去深水埗既呢間minimal,無論嘢食定環境都好高質,一入門口就有個打卡位🤩而且空間感算大,座位都多都闊落,坐得幾舒服。平日晏就十二點半去到,唔洗排隊就入得😙不過坐多一陣之後就陸陸續續開始多人,都好快就成間cafe都坐滿曬人。所以如果想黎食既話又唔想排太耐隊既話最好一點前好黎la。  1️⃣牛肝菌貓耳朵粉($95)貓耳朵粉比較少見,所以就嗌左黎食😬食落煙煙韌韌咁幾特別。牛肝菌味道好濃,幾creamy,另外仲有啲蘑菇,不過食多左會覺得有啲悶同有啲膩😂   2⃣️香煎帶子墨魚籽龍蝦汁鮮蛋闊條麵($72)個賣相好吸引🤩龍蝦汁好香濃,而且質感夠厚,唔會好稀咁,可以依附到落每條闊條麵到,龍蝦味好濃。帶子大大粒,煎過之後好香👍    3⃣️鮮奶伯爵茶($30)伯爵茶既味道唔算好濃,飲既時候淡淡咁滲出,感覺比較輕盈。  4⃣️碟豆花柚子梳打($35)好靚呢杯野飲!係紫色既漸層😍飲落好清爽!  5⃣️義大利芝士蛋糕($72)同平時食開既tiramisu好唔同,個樣圓碌碌咁好得意🤗面頭有啲朱古力脆脆,食落先係厚滑既Mascarpone cheese,然後入面係浸滿咖啡酒既手指餅,底層係

1️⃣牛肝菌貓耳朵粉($95)
牛肝菌貓耳朵粉

2⃣️香煎帶子墨魚籽龍蝦汁鮮蛋闊條麵($72)
香煎帶子墨魚籽龍蝦汁鮮蛋闊條麵

3⃣️鮮奶伯爵茶($30)
伯爵茶既味道唔算好濃,飲既時候淡淡咁滲出,感覺比較輕盈。

4⃣️碟豆花柚子梳打($35)
好靚呢杯野飲!係紫色既漸層😍飲落好清爽!

5⃣️義大利芝士蛋糕($72)
義大利芝士蛋糕
同平時食開既tiramisu好唔同,個樣圓碌碌咁好得意🤗面頭有啲朱古力脆脆,食落先係厚滑既Mascarpone cheese,然後入面係浸滿咖啡酒既手指餅,底層係脆脆地既。手指餅既酒味好突出,大推呢個tiramisu!
香煎帶子墨魚籽龍蝦汁鮮蛋闊條麵