餐廳: Verde MAR
資訊:

2024-09-07 0 瀏覽
今日去左朋友屋企做House Warming👭,朋友介紹佢屋企附近既餐廳食返個Brunch再上去。見到佢地間餐廳店員都係講英文,走墨西哥風,仲有用牛油果做主打🥑,我呢個牛油果控就二話不說去左試下。牛油果奶昔🍹🥑呢D天氣見到綠綠地色就覺得好清新,飲落去都係。估唔到奶昔佢地奶味唔重,牛油果味反而勁出,好似成個牛油果打成一杯飲品咁,鍾意牛油果必試。牛油果蘑菇芝士奄列🐣🥑奄列裡面有拉絲芝士,蘑菇味好香,成件事好夾,上面仲有切片牛油果,做Brunch係一流。墨西哥蛋粟米多士🇲🇽🥪開頭以為係一個麵包,點知粟米多士係大粟米片既意思,佢地上面有隻半熟蛋,連埋個厚脆粟米片口感好豐富,除左蛋汁仲有豆蓉。可以點埋一齊食,好多食法。Burrito🌯🥑食墨西哥菜點可以唔食Taco,佢地仲好特別,有埋飯包埋一齊。呢個薄餅有少少辣,更加惹味。我建議大家一定要加$15牛油果片,因為包埋一齊食勁rich。呢間小店有唔少外藉既客人,裝修又有異國風情,陽光射入黎再食埋個Brunch,成件事好Chill😎,好有假日午餐既感覺。推介🥑牛油果控🥑黎開一定要試!地址:香港西營盤水街41號@verdemarhk#慢活 #墨西哥 #西

牛油果奶昔🍹🥑

牛油果蘑菇芝士奄列🐣🥑