2023-06-25
放工嚟北角買少少嘢 , 順便食個晚飯 , 喺一田超市附近有好幾間食店 , 見到呢間拉麵未試過 , 座位闊落 , 就入左黎 ! 呢度係自助形式 , 去收銀處落單 , 等取餐 , 食完記得要將托盤收放返去回收處啊 😁😁赤虎 ($98)赤虎顧名思義就係辣嘅湯底 ! 🫣🫣 賣相果然係紅噹噹 ! 食落去都幾辣㗎 !! 係香辣嗰種 !! 麵係幼麵 , 配左 2 片叉燒 , 木耳 , 紫菜同埋原隻糖心蛋 , 配料都幾多 ! 而家出邊食拉麵通常都係得少少蔥絲同叉燒 🤗🤗 呢度唔使自己加錢加配料 !! 叉燒經過火炙 , 釋出油脂 , 更香口 ! 糖心蛋都出色 ! 👍👍綠虎 ($88)唔係個個鍾意食蔥 🤪🤪不過我好鍾意 , 所以見到呢度有一個咁特別嘅綠虎 , 就叫咗嚟試吓 ! 呢個拉麵加咗四國香蔥油 , 超香蔥味 , 而且面頭仲有海量嘅蔥粒 , 好正 ! 蔥粒新鮮脆口 😍😍 大大增加拉麵嘅口感 ~整體黎講 , 拉麵性價比都幾高 , 有咁多配料 , 而且坐得好舒服 ! 😆😆
赤虎 ($98)
赤虎顧名思義就係辣嘅湯底 ! 🫣🫣 賣相果然係紅噹噹 ! 食落去都幾辣㗎 !! 係香辣嗰種 !! 麵係幼麵 , 配左 2 片叉燒 , 木耳 , 紫菜同埋原隻糖心蛋 , 配料都幾多 ! 而家出邊食拉麵通常都係得少少蔥絲同叉燒 🤗🤗 呢度唔使自己加錢加配料 !! 叉燒經過火炙 , 釋出油脂 , 更香口 ! 糖心蛋都出色 ! 👍👍 綠虎 ($88)