2024-06-23 1277 瀏覽
其中一餐生日午餐,憑記憶記錄下每一貫….🌟富山縣螢光魷魚、沖繩水雲,松葉蟹茶碗蒸 ~-開頭已經見師傅碳燒緊螢光魷魚非常之香🌟愛媛縣海爐魚,梅酒啫喱紫蘇花~酸酸美美好開胃🌟神內川梭子魚 芝麻柚子皮唐辛子~👍🏼👍🏼👍🏼油脂好豐富超好食🌟日本高知縣鰹魚 芝麻醋~配搭出鮮味,層次更加昇華🌟靜岡縣金木鯛~靚嘅名貴魚唔擔心唔好食🤭🌟風海水道拱深海池魚~呢個冇乜印象🤪🌟島根donchichi 池魚 ~肥美池魚一向係我嘅最愛~🌟長崎最大養殖中心 鯖魚~魚味好香好重(唔係腥)🌟利尻 白海膽 ~鮮甜好味如果份量多啲會再開心啲🌟北海道特大帆立貝~啖啖肉正常發揮🌟大拖羅 ~如常地肥美入口即溶🌟福岡馬友,青椒味噌,生桃 ~ 烤得好香口,成個配搭一流!🌟江戶前玉子燒 ~好飽冇食到整體嚟講材料新鮮配搭層次豐富,不過我個人都係比較喜歡有酸度硬度嘅舍利🙈環境舒適,除咗壽司吧枱,可以坐窗邊位置都好開揚。所有waiter 好斯文講嘢好輕聲溫柔,有禮貌服務好,唯一想comment就係成個環境太靜太拘謹,唔知係咪因為午餐,而其他同台食客亦冇人order酒,大家冇乜交流,靜靜地食完靜靜地離開😂😂同我一般食omakase嘅氣氛好唔
其中一餐生日午餐,憑記憶記錄下每一貫….

🌟愛媛縣海爐魚,梅酒啫喱紫蘇花~酸酸美美好開胃

🌟日本高知縣鰹魚 芝麻醋~配搭出鮮味,層次更加昇華

🌟靜岡縣金木鯛~靚嘅名貴魚唔擔心唔好食🤭

🌟風海水道拱深海池魚~呢個冇乜印象🤪

🌟島根donchichi 池魚 ~肥美池魚一向係我嘅最愛~

🌟長崎最大養殖中心 鯖魚~魚味好香好重(唔係腥)

🌟利尻 白海膽 ~鮮甜好味如果份量多啲會再開心啲

🌟北海道特大帆立貝~啖啖肉正常發揮

🌟大拖羅 ~如常地肥美入口即溶

🌟福岡馬友,青椒味噌,生桃 ~ 烤得好香口,成個配搭一流!

🌟江戶前玉子燒 ~好飽冇食到

環境舒適,除咗壽司吧枱,可以坐窗邊位置都好開揚。

所有waiter 好斯文講嘢好輕聲溫柔,有禮貌服務好,唯一想comment就係成個環境太靜太拘謹,唔知係咪因為午餐,而其他同台食客亦冇人order酒,大家冇乜交流,靜靜地食完靜靜地離開😂😂同我一般食omakase嘅氣氛好唔同,會比較適合i人冇壓力食完走人🫣
2024-06-09
生日
  • 神內川梭子魚 芝麻柚子皮唐辛子
  • 利尻 白海膽
  • 福岡馬友,青椒味噌,生桃