2020-07-14 1298 瀏覽
Porker 的午餐沒有訂座,只接受Walk-in。一行三人,大約1:15pm去到餐廳,好好彩,剩返bar枱三個座位。餐廳幾企理,都算乾淨,入座前先量體溫,又提供酒精搓手液同口罩袋,都幾貼心。我今次就試左Aged Pork Sirloin Set 吉列熟成豚西冷定食,質素不錯,都幾大份,非常滿足! 📍玄米茶,客人一坐低,員工就立即送上玄米茶,炎炎夏日,坐低喝幾口茶非常解渴。食得飽時又可消滯,不錯!📍椰菜絲,好新鮮,無限添的,配埋旁邊的薯仔沙律,好fresh,啱晒夏天食。📍白飯係珍珠米,軟硬適中。📍豬扒,新鮮炸出黎,熱辣辣,唔油膩,外脆內juicy,西冷帶有少少肥膏,淋淋地,好香豬肉味,讚!📍湯,一啲都唔咸,用料豐富,有三文魚紅白蘿蔔等。P.S. 我地另外+$35配左個蕃茄汁,個醬汁用蕃茄打蓉而成,少少辣,用黎撈飯一流!
Porker 的午餐沒有訂座,只接受Walk-in。

📍白飯係珍珠米,軟硬適中。
📍湯,一啲都唔咸,用料豐富,有三文魚紅白蘿蔔等。

Aged  Pork  Sirloin  Set  吉烈熟成豚西冷定食