友人話去過佢哋喺新蒲崗嘅總店食飯好滿意~得知觀塘新開咗分店~即刻要訂位帶我去翻尋味喎🤟🏻果然晚飯時間爆哂場坐滿食客!好彩地方好闊落~全場full house都冇逼迫感😙QR code落單方便又有效率~好快就上菜啦~(順帶一提~新開業做緊85折優惠🤗🤗勁抵食呢!!).✨茶位 $8@位✨白飯 $12@碗.✨潮盛拔絲咕嚕肉 $138齋睇擺盤已令人流哂口水🤤🤤鮮豔色澤嘅咕嚕肉+切得靚靚嘅解膩新鮮菠蘿肉🍍非常搶眼!夾起咕嚕肉仲會拉絲添❗一咬落去酥脆外層~再夾雜住軟嫩肉香~酸酸甜甜好開胃呢👍🏻👍🏻.✨潮盛炸蠔餅 $128勁香脆!!食落鬆化香口!仲食到有粒粒飽滿蠔仔🦪於其中!略嫌油膩咗啲啲😝😝太邪惡!!.✨潮盛小炒皇 $128每逢打冷都鍾意柯打"小炒皇"🤗呢度嘅小炒皇可算係食過材料最豐富之一!!有韮菜、魷魚鬚、脆腰果、咸肉、彩椒、炸小銀魚、蝦干……越食越有驚喜👏🏻👏🏻重點係鑊氣足呀!!.✨潮式蘿白牛腩煲 $108又係值得推薦嘅一道菜😍😍味道恰到好處唔會太清淡/過咸!蘿白吸收哂湯汁精華夠哂軟腍🤝🏻牛腩條嘅份量亦好足!入口有咬口卻同時軟熟有牛味🐂
✨茶位 $8@位
✨白飯 $12@碗