逸東酒店𥚃面有個food court,你可能未必知道,𥚃面仲有好多選擇,咖喱、牛扒、烏冬、漢堡、丼飯、泰菜、越菜、住家飯等等,試過丼飯同烏冬都未如理想,今次試呢間新店就一試愛上,以後嚟又多個選擇。🥢星級手切牛湯米粉(小)$73 ⭐️⭐️⭐️⭐️如果你鍾意食生牛肉,就一定要試呢個星級手切牛,呢款牛係生嘅,就好似越南生牛肉河咁,不過呢度嘅湯唔會太滾,所以牛肉唔會浸熟,但我覺得生生地幾好味,牛味濃口感軟熟而且一啲都唔肥,一碗有成6、7塊牛,好抵食,米粉彈牙煙韌,一碗小嘅份量剛適合女士,如果唔想食米粉,都可以轉白飯或者菜底。🥢蔥油廣島蠔+竹蔗茅根水 ⭐️⭐️⭐️⭐️+ $19轉套餐,有一個小食同一杯飲品,我想食蔥油廣島蠔(3粒),所以要額外+ $13,廣島蠔真係整得好好味,口感滑溜到似生蠔,蠔味重無雪味,大大隻好飽滿,下次嚟要加碼先夠喉。一人共消費:$108

🥢星級手切牛湯米粉(小)$73 ⭐️⭐️⭐️⭐️

🥢蔥油廣島蠔+竹蔗茅根水 ⭐️⭐️⭐️⭐️