餐廳: 百樂潮州酒家
資訊:

2021-05-16 136 瀏覽
好耐無同老媽子飲茶,今日陪佢出去買野,順便去左百樂潮州飲杯茶,食個包🤣侍應姐姐好細心,請我地做足防疫措施,包括掃安心出行,量體溫,先消毒雙手👍🏻然後等我地坐定定,就斟幾杯功夫茶比我地,嘩。。。老媽子勁鍾意仲話呢啲功夫茶好正望望點心紙,好多款點心選擇,我就點左幾樣啱老媽子口味瑤柱蝦米蔥花腸:呢個一定要推介,因為腸粉超滑,滑到不得了,而且好足料,瑤柱蝦米超多潮州蒸粉果:皮薄餡料十足,好爽口,好難得食到咁正既粉果醬皇蒸鳳爪:媽媽至愛,蒸到啱啱好,而且好入味😋招牌點心孖寶:粉果配燒賣皇,燒賣以鮮蝦做成內餡,食起上嚟鮮味又嫩彈飽滿潮式煎韭菜粿:嚟到食潮州菜既酒家,一定要點個潮州點心,餡料超多韭菜,所以侍應拎埋嚟已聞到好香韭菜味,好香呀,而且煎到好香口飲茶最愛就係點到一枱都係點心,大滿足

仲話呢啲功夫茶好正

望望點心紙,好多款點心選擇,我就點左幾樣啱老媽子口味

潮州蒸粉果:皮薄餡料十足,好爽口,好難得食到咁正既粉果

醬皇蒸鳳爪:媽媽至愛,蒸到啱啱好,而且好入味😋

飲茶最愛就係點到一枱都係點心,大滿足

2021-05-12