Flames (鴻圖道)

2024-05-12 43 瀏覽
觀塘雖然出名食肆多,但人流更多。好多食肆都會大排長龍。最怕人多嘅我今次上網做足功課,搵到間係鴻圖道相對靜中帶旺的餐廳開餐。餐廳係鴻圖道Two sky parc地下,港鐵站步行十分鐘就到,地點非常方便。用餐時間係星期一晚上八點左右,入座時眼見都有八成滿。香辣炸雞⁸⁸香辣炸雞外皮炸得金黃香脆,雞肉肉汁豐盈,肉質嫩滑,味道濃郁。隨碟還附上香辣醬汁,味道帶微辣,食起來更滋味!燒大蝦三文魚籽龍蝦汁扁意粉¹⁵⁸龍蝦汁味道鮮甜帶點甘香,意粉軟硬適中,吸收晒龍蝦汁後兩者配搭非常美味。加上有大大粒鹹香鮮味的三文魚籽,豐富了整體的口感。而燒大蝦肉質爽口彈牙,味道鮮甜,口感滿足!香煎照燒汁橙鯛魚柳 烤蔬菜 芝麻油烤粟米¹⁹⁸鯛魚柳外皮煎得金黃香脆帶點微焦,加上鹹中帶甜的照燒汁,相當惹味!而魚柳肉質鮮嫩,口感厚實。伴碟還有烤粟米、椰菜花,西蘭花等等,有營又健康!總結餐廳無論食物質素價錢份量,服務態度,環境評價都好高。係一間好值得推介嘅西餐廳。

香辣炸雞⁸⁸

燒大蝦三文魚籽龍蝦汁扁意粉¹⁵⁸