2024-11-11 303 瀏覽
最近去維港匯探朋友,然後一齊去左樓下一間好有特色嘅韓式小清新餐廳,佢哋以濟洲甜橘為主題,整個環境都好靚!🤭🤭好合適「打卡」📷📷入到去,牆身用咗橘色同白色搭配,仲有啲可愛嘅橘子裝飾,感覺好似行入咗一個果園,真係好舒服。😍😍我哋首先試咗😆蘆筍蟹肉飯卷,呢個飯卷包住新鮮嘅蘆筍同蟹肉,口感好清脆,蟹肉味道亦都鮮美,配合嘅醬汁非常好味,食落去一點都唔油膩,真係好適合炎熱的天氣!🤭跟住嚟嘅係濟洲甜橘無骨炸雞半份😬😬,呢個炸雞真係好正!外面炸得金黃酥脆,裡面肉質嫩滑,橘味醬汁酸酸甜甜,仲有搭配嘅甘薯薯條,香脆可口,食完真係想再叫多一份!🥰😋然後係😉啖啖蟹肉千層麵😉呢道菜每一層都夾住滿滿嘅蟹肉,白醬濃郁,食落去真係好滿足,蟹肉鮮味喺口中爆發,絕對值得一試。👍🏻甜品方面,我哋點咗😏黑白熊貓造型Oreo蛋糕卷,外形可愛,味道亦好好,Oreo嘅香味同奶油嘅甜度完美結合,食落去鬆軟,真係好享受。🙂‍↔️🙂‍↔️🙌🏻最後,飲品方面,我試咗😊香印提子奶蓋綠茶🙌🏻味道清新,奶蓋滑順,綠茶嘅清香好適合搭配;而😘濟洲甜橘乳酪😋則酸酸甜甜,飲完之後心情更加愉快。👍🏻🤭總括來講,呢間餐廳無論係裝修定係食物,都非常有心思,係一個

總括來講,呢間餐廳無論係裝修定係食物,都非常有心思,係一個值得再訪嘅好地方!如果你鍾意韓式小清新嘅風格,記得嚟試下!😏😏👍🏻