2023-09-14 33 瀏覽
今日去會展行展覽,行到出嚟食飯已經兩點,難得天色好啲,特登嚟呢間心儀拉麵店享受一個好好嘅me time幸屋已經開咗六年,我嚟到通常除咗食佢最出名嘅櫻花蝦拉麵,我都好鍾意佢嘅特濃廣島蠔沾麵,因為沾麵唔係間間拉麵店都有,用廣島蠔做湯底嘅更加少見,所以今日都係決定食呢個廣島蠔沾麵❤️首先叫咗食拉麵必叫嘅煎餃子,呢間嘅餃子係大阪燒style,最鍾意上邊啲木魚碎,煎得啱啱好,封住啲肉汁,但又唔會太油,唔使額外嘅醬汁已經好味道👍🏻跟住到我嘅廣島蠔沾麵,水準一如以往咁高,鍾意食蠔嘅朋友一定唔可以錯過!店員介紹原來佢嘅沾麵湯底除咗又好蠔,味增,仲有豚骨,難怪咁湯底咁豐富🥹沾麵嘅麵質係煙靭有口感,呢個亦都係我中意食沾麵嘅原因🫶🏻店員同我講,原來而家推出咗期間限定嘅日本鹽湯蕃茄拉麵,而且佢哋將會有醬油拉麵,好開心嚟到下次又會有更多選擇🫶🏻

午餐
  • 特濃味噌廣島蠔沾麵