2023-04-19
✏️熟成味噌廣島蠔赤雞湯拉麵呢間位於灣仔近金鐘的一個小巷入面,已經有好多年經驗了,今日送小朋友上興趣班就黎會一會佢先。有好多拉麵🍜款式選擇🤤水準的確都好唔錯,好有日本當地嘅感覺,舖頭細細,但係樓底好高坐得好舒服。聽到個名都覺得係勁嘢,勁在超豐富好足料💯 呢款熟成味噌廣島蠔赤雞湯拉麵係期間限定,大家要試就要快快趣黎啦!廣島蠔4隻,一啲都唔細隻,好嫩。雞胸肉兩片,健康又唔韌唔乾Yum yum 糖心蛋仲有紫菜一片,扁筍,黑木耳,紫洋蔥同蔥花,蔬菜量超足超多的。個湯屬於厚身的麵條係幼身卷曲麵好有咬口的💯‼️✏️和風餃子因為我自己一個人的午餐,嘩,一大餅送到你面前🤪🤪🤪不過我真係食得曬,好好味,皮又夠薄,一路蘸醋食,根本唔會有油膩感仲會有啲想飲添。食得好爽好開心,唔怪得幸屋真係帶到人有幸福嘅感覺💕舔舔脷指數:🌟🌟🌟🌟/6環境指數: 🌟🌟🌟🌟🌟/6服務指數:🌟🌟🌟🌟🌟/6性價比指數:🌟🌟🌟🌟/6回頭指數:🌟🌟🌟🌟/6<滿分🌟🌟🌟🌟🌟🌟>以上屬小編主觀(非專業)食評,所有意見只供參考#拉麺 #拉麵控 #灣仔美食 #灣仔 #支持小店 foodguide#吃貨人生 #吃喝玩樂
廣島蠔4隻,一啲都唔細隻,好嫩。
雞胸肉兩片,健康又唔韌唔乾
個湯屬於厚身的
服務指數:🌟🌟🌟🌟🌟/6
性價比指數:🌟🌟🌟🌟/6
回頭指數:🌟🌟🌟🌟/6
<滿分🌟🌟🌟🌟🌟🌟>
以上屬小編主觀(非專業)食評,所有意見只供參考
#拉麺 #拉麵控 #灣仔美食
#灣仔