2023-05-02
✨熟成味噌廣島蠔赤雞湯拉麵 💰128💫評分: 7.6/10📝期間限定❣️雞白湯無平時嘅豬骨湯咁heavy,配埋味噌,整體雞湯味濃郁,麵質彈牙,除咗雞肉,仲有4隻廣島蠔,配埋檸檬汁令湯底更fresh,無咁heavy,仲將流心蛋一分為二,配埋紫洋蔥同火箭菜更加豐富✨赤武士 - 辛味拉麵 💰83💫評分: 7.5/10📝店員話有大中小辣,揀咗中辣,大概譚仔五少辣,香辣口味,唔會好油,叉燒半肥瘦送麵一流,啲椰菜都好掛湯!兩款都有糖心蛋幸屋📍灣仔機利臣街5-9A號維昌大廈地舖 (灣仔🚇 B1出口行5分鐘就到)💬小店而木系為主,枱面啲大豆牙配埋拉麵食好開胃我哋兩個人食咗半樽🤣,小店位置唔多,有bar枱位,服務態度都幾好,仲叫咗兩款小食,炸廣島蠔同新鮮日本螺肉,食得好滿足!🏃🏻♀️再訪?🄼🄰🅈🄱🄴#yukihouseramen #幸屋 #雞白湯拉麵 #雞白湯 #灣仔拉麵 #拉麵 #沾麵 #雞白湯拉麵 #湯拉麵 #沾麵店 #拉麵店 #ramenhk #ramenhongkong #灣仔美食 #灣仔#followforfollow #foodieblog #instadaily #foodporn #h
✨熟成味噌廣島蠔赤雞湯拉麵 💰128
💫評分: 7.6/10
✨赤武士 - 辛味拉麵 💰83
💫評分: 7.5/10
幸屋
📍灣仔機利臣街5-9A號維昌大廈地舖
(灣仔🚇 B1出口行5分鐘就到)
🏃🏻♀️再訪?🄼🄰🅈🄱🄴
#yukihouseramen #幸屋 #雞白湯拉麵 #雞白湯 #灣仔拉麵 #拉麵 #沾麵 #雞白湯拉麵 #湯拉麵 #沾麵店 #拉麵店 #ramenhk #ramenhongkong #灣仔美食 #灣仔#followforfollow #foodieblog #instadaily #foodporn #hkfoodblog #discoverhk #tagsforlike #foodiehk #foodlover #hkfoodie #hkfoodieblogger #香港美食