2023-08-23 1049 瀏覽
環境: 餐廳裝修好靚,聽講有維港景,但為食豬坐咗喺望街嗰邊😢,但都有山景。由日落食到夜晚,本身餐廳好光猛,到入夜之後,啲燈光會變到好浪漫🌹🐷食物: the butchers cut🥩,嗌咗七成熟,有啲鞋,但牛味好重,仲有啲火箭菜消滯🌱,下次去嘅話會嗌五成熟.vitello tonnato,個醬偏鹹,但配埋細細塊嘅牛肉片啱啱好🤭.fried cauliflower,正正常常嘅炸椰菜花,冇乜特別,但咁整好新奇,為食豬第一次食炸椰菜花👽.m.m.m meatballs,好香肉味,亦都好實淨,唔會容易散,醬汁嘅酸甜適中,鍾意蕃茄嘅人一定要試🍅.burrata and parma ham,火腿唔會死咸,但為食豬唔係太識欣賞burrata,覺得冇乜味,結果剩咗好多😩.grand tiramisu,好甜不過都算好味,奶味同埋表面嘅咖啡粉味道幾突出,都推薦大家試😋

🐷