2024-07-28
冒喜喺灣仔嘅一間好有特色嘅餐廳👍中式裝潢超有feel🏮一入去就覺得好似行咗入另一個世界🌏客人超多👫👭👬證明佢哋嘅食物真係好吸引人😋我哋叫咗個2碗6餸吉祥套餐🍲第1碗嘅生椰蕃茄湯好清甜🍅粟米麵線Q彈得嚟唔會太軟🌽魚腐同潮汕手搥牛肉丸真係好好味😍魚腐外脆內嫩🐟牛肉丸又彈牙又多汁🐮竹輪卷、美國肥牛同五花腩片都好入味🥓豆腐串嘅豆香味好濃郁🍢第2碗嘅黃金酸菜湯帶麻但唔會好辣🔥土豆粉滑溜溜嘅🥔貴州丁家脆哨同潮汕蒜香墨魚丸真係必試😎丁家脆哨嘅香脆令人難以忘懷🍖墨魚丸嘅蒜香味道剛剛好🦑王中王火腿腸、美國肥牛、金菇同萵筍都好match湯底🍄秘製藤椒魚皮真係名不虛傳🐟藤椒香味夠辣,又唔會過火🌶桂花蜜烏梅冰粉🌼🌼配上山楂QQ果凍清新解膩🌸飲品方面洛神花山楂蘋果同酸梅青檸烏龍茶都好特別🍹清涼解渴又健康💪呢度嘅食物質素同服務都係一流👌下次想食川菜我一定會再嚟🔥
我哋叫咗個2碗6餸吉祥套餐🍲第1碗嘅生椰蕃茄湯好清甜🍅 粟米麵線Q彈得嚟唔會太軟🌽魚腐同潮汕手搥牛肉丸真係好好味😍魚腐外脆內嫩🐟牛肉丸又彈牙又多汁🐮 竹輪卷、美國肥牛同五花腩片都好入味🥓豆腐串嘅豆香味好濃郁🍢
第2碗嘅黃金酸菜湯帶麻但唔會好辣🔥土豆粉滑溜溜嘅🥔 貴州丁家脆哨同潮汕蒜香墨魚丸真係必試😎丁家脆哨嘅香脆令人難以忘懷🍖 墨魚丸嘅蒜香味道剛剛好🦑王中王火腿腸、美國肥牛、金菇同萵筍都好match湯底🍄
秘製藤椒魚皮真係名不虛傳🐟藤椒香味夠辣,又唔會過火🌶 桂花蜜烏梅冰粉🌼🌼配上山楂QQ果凍清新解膩🌸 飲品方面洛神花山楂蘋果同酸梅青檸烏龍茶都好特別🍹 清涼解渴又健康💪
呢度嘅食物質素同服務都係一流👌下次想食川菜我一定會再嚟🔥