5天前
近日發掘越來越多人世嘅湘菜,喺香港都可以食到正宗嘅蔬菜味道。呢間中菜館仲要非常經濟,午次商務套餐就可以享用七道菜式👍🏻餐廳用上最新鮮同埋空運過嚟嘅本土食材,廚師亦都非常資深,烹調技巧高深👌🏻有時轉下口味都好高興🙌🏻湘舍商務午市套餐(二人用)@$3881️⃣前菜:燒椒皮蛋皮蛋加埋小青椒,呢個冷盤可以加埋紅薯片一齊食,新鮮感十足👍🏻2️⃣湯品:筒子骨燉湖藕呢個係我至愛❤️蓮藕胡椒排骨湯喺小窩上面上,興住熱辣辣食落去非常滋補。服務員介紹話蓮藕係本土空運而來,所以食出嗰種鮮味同地道嘅口味😋3️⃣主菜:十八秒牛肉辣椒仔炒黃牛,加飯食就最好😛4️⃣小菜:砂鍋虎皮豆腐服務員介紹套餐可以揀虎皮豆腐。因為之前嘅餸菜都比較濃味,加個小菜選擇口味較為清淡啲配下,又真係非常唔錯!5️⃣蔬菜:時令炒蔬菜健康嘅菜式都不能夠缺少炒菜,菜都食得出非常鮮味同爽脆🙃6️⃣主食:青稞餅用上小米做上嘅青稞餅,好香米味同好有咬口,呢個係健康之選🥰7️⃣甜品:酒釀丸子最後送上嘅甜品係呢餐完美嘅終結🫶🏻呢間坐落好舒服,兩人食仲有小包廂,非常推介,值得一試👏🏻
湘舍商務午市套餐(二人用)@$388
1️⃣前菜:燒椒皮蛋
2️⃣湯品:筒子骨燉湖藕
3️⃣主菜:十八秒牛肉
辣椒仔炒黃牛,加飯食就最好😛
4️⃣小菜:砂鍋虎皮豆腐
5️⃣蔬菜:時令炒蔬菜
健康嘅菜式都不能夠缺少炒菜,菜都食得出非常鮮味同爽脆🙃
6️⃣主食:青稞餅
用上小米做上嘅青稞餅,好香米味同好有咬口,呢個係健康之選🥰
7️⃣甜品:酒釀丸子
最後送上嘅甜品係呢餐完美嘅終結🫶🏻
呢間坐落好舒服,兩人食仲有小包廂,非常推介,值得一試👏🏻