2023-10-17
位於灣仔既呢間日式串燒小店原來大有來頭🤩日藉串燒師傅來自涉谷60年歷史既串燒店,仲有全港唯一18CM長既串燒,大滿足吖🎉而佢地逢星期四五六會營業至凌晨2點,加埋最近新設12人Party Room房,約埋班FD一齊嘆住串燒吹下水真係好正嫁😃 💫 炭燒牛小排 $138牛小排燒至外脆內軟嫩,而且滿滿肉汁❣唔需要額外加任何調味已經夠好味!💫 鰻魚炒飯 $98鐵板形式上枱,趁熱再係鰻魚飯周邊倒入蛋漿🍳,雞肉keep到滑溜,鰻魚飯粒粒分明,鮮甜可口💫 鐵板餃子 $68(8隻) / $98(15隻)的的骰骰既餃子底層煎至香脆,一咬開外皮就食到肉餡既湯汁😝💫 金菇豬肉卷 $40呢款串燒一食已經覺得好正😍豬肉燒至帶點焦嫩,裏面既金菇一咬落去就爆哂汁咁🤤外脆內爆汁!!😆💫 雞軟骨 $38呢款採用雞胸軟骨,食落好爽口,仲有啲雞肉痴住軟骨,一啖有齊兩種口感😝💫 沖繩苦瓜釀免治雞肉 $48廚師推介既沖繩苦瓜釀免治雞肉~沖繩苦瓜苦味雖然重,但配搭免治雞肉,味道互相配合,層次幾豐富💫 雞翼餃子 $58 (2隻)蜜脆雞翼外皮裏面包住雞肉餡,啖啖肉、同樣外脆內Juicy😚💫 燒明太子飯團 $38飯團外層帶點牛油焦香🧈,
💫 炭燒牛小排 $138
💫 鰻魚炒飯 $98
💫 鐵板餃子 $68(8隻) / $98(15隻)
的的骰骰既餃子底層煎至香脆,一咬開外皮就食到肉餡既湯汁😝
💫 金菇豬肉卷 $40
💫 雞軟骨 $38
💫 沖繩苦瓜釀免治雞肉 $48
💫 雞翼餃子 $58 (2隻)
蜜脆雞翼外皮裏面包住雞肉餡,啖啖肉、同樣外脆內Juicy😚
💫 燒明太子飯團 $38
飯團外層帶點牛油焦香🧈,面層加上帶辣度既明太子醬,味道層次豐富🍙
💫 雞肉棒 $48
食串燒必點既免治雞肉棒比一般雞肉棒更長,配搭雞蛋醬汁,啖啖肉🤤
💫 Kirin Ichiban Beer $48 (like 社交平台可享買一送一)