2024-11-15
今日同表妹嚟到「一遊」餐廳,真係好精彩嘅體驗!「和牛炒飯」一定要第一個讚,粒粒分明嘅米飯帶住濃郁嘅和牛香,連平時食得少嘅表妹都話要添飯!最開胃嘅係「蕃茄海鮮石頭湯」,個湯底香濃鮮甜,海鮮新鮮又夠晒份量,等我哋一碗接一碗。第二至愛就係「鮮蟹肉揚豆腐煮」,啲日本豆腐軟綿綿,蟹肉更加係多到流晒出嚟,真係好抵食!配埋支「一心」清酒就更加完美,入口順滑唔嗆,連表妹都話要試吓。今晚最新鮮嘅一定係「左口魚薄切刺身」,個個薄片都透光,配上店家特製醬汁就更加開胃。「海鮮天婦羅」嘅海鮮款式多到驚訝,炸得金黃香脆又唔漏油,表妹話佢從來冇食過咁好味嘅天婦羅。壓軸嘅10貫壽司更加係令我哋驚喜,每款都做得好精緻,啲魚生新鮮度。真係要推介呢間餐廳俾身邊嘅朋友,特別係嗰個和牛炒飯,絕對係店舖招牌之選,一定要試!下次約朋友嚟食飯一定要再嚟!